Noul Iveco Daily 2014: a treia generaţie

Cea de-a treia generaţie a lui Iveco Daily, care îşi va face apariţia cât de curând pe pieţele din Europa va fi prezentat presei internationale în luna iunie. Acest vehicul complet nou este o îmbinare perfectă între tradiţie şi inovaţie, devenind însoţitorul perfect al profesionistilor din transport.

Vehiculul este produs la fabricile Iveco din Suzzara, Italia şi Valladolid, Spania, două fabrici în care  s-au făcut semnificative investiţii recente pentru reînnoirea liniilor de producţie.

Noul Daily îşi menţine nealterată clasica structură a şasiului cu lojeroane, care asigură puterea, fexibilitatea şi durabilitatea pe termen lung cât şi versatilitate ridicată, dar există de asemenea şi o serie de caracteristici noi pe care Daily 2014 le va aduce clienţilor săi.

Eforturile companiei concentrate pe ambele versiuni, autoşasiu şi furgon, cu o atenţie sporită pe cel din urmă, au îmbunătăţit performanţa vehiculului din toate punctele de vedere în termeni de manevrabilitate si capacitate de încărcare datorită volumelor optimizate şi unei utilizări facile datorită spaţiului de încărcare mai accesibil.

Capacitatea furgonului a fost îmbunătăţită prin intermediul reconsiderării relaţiei dintre ampatament, lungime totală şi lungimea spaţiului de încărcare. Această reconsiderare a dat naştere modelelor de 18 şi 20 m3  (cel mai bun volum în clasa sa) şi modelului de 11 m3 (cel mai bun model din clasa sa pentru eficienţa încărcăturii, un indice care măsoară raportul dintre lungimea compartimentului de încărcare şi lungimea totală a vehiculului).

Datorită noului design cu ampatamente alungite şi consola spate mai scurtă, noul Daily garantează o manevrabilitate excelentă fără a compromite agilitatea bine cunoscută în spaţiile strâmte. Toate modelele cu masa maximă admisă de până la 3,5 tone sunt echipate cu suspensii faţă noi, acest lucru permiţând un control excelent al vehiculului şi un confort îmbunătăţit la o capacitate de încărcare maximă posibilă. Pentru modelele cu roată simplă a fost concepută o suspensie spate nouă care conduce la o scădere a înălţimii platformei de încărcare cu aproximativ 55 milimetri, simplificând astfel operaţiunile de încărcare şi descărcare.

Cea de-a treia generaţie Daily este puternic orientată către o afacere rentabilă permiţând astfel o reducere a consumului de peste 5% faţă de modelul anterior, cu o îmbunătăţire semnificativă a costului total de proprietate al vehiculului împreună cu cea mai bună performanţă din clasa sa şi o gamă largă de motoare, cutii de viteze şi rapoarte de transmisie finale.

Confortul vehiculului a fost îmbunătăţit cu o cabină care este mult mai confortabilă şi silenţioasă, oferind o poziţie de condus care sugerează poziţia de condus dintr-un autoturism performant. Ergonomia interioară (care se află în topul categoriei sale) este completată de către o mai bună izolare fonică, un sistem de aer condiţionat mai eficient şi un confort excelent pentru şofer în orice condiţii de încărcare.

Puternic prin natura sa, versatil şi uşor de condus dar totodată şi atractiv datorită unui design revoluţionar, noul Daily este cea mai concretă ilustrare a îmbunătăţirii continue a unui produs care a fost un jucător cheie în istoria transportului comercial uşor, de peste 35 de ani.

Pentru a completa oferta sa, noul Daily va fi de asemenea disponibil într-o gamă variată de versiuni pentru microbuz, atât pentru zonele urbane cât şi extraurbane.

Noul Daily va fi disponibil la dealerii Iveco din Europa începând din luna iunie.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top