Noul Ford B-MAX se produce de azi la Craiova

Ford Motor Company a început astăzi producţia de serie a automobilelor la noua sa fabrică din Craiova, România. Rezultat al unei investiţii de peste 500 milioane EURO efectuate de Ford, uzina are în producţie cele mai moderne produse Ford, inclusiv motoarele de ultimă generație, cum este binecunoscutul Eco Boost de 1.0 litri.

Monovolumul  B-MAX este primul model ce va fi produs exclusiv în fabrica din România, iar printre atuurile sale se numără cel mai bun acces din clasa sa în habitaclu datorat caracteristicii sale de a integra pilonul central în portierele faţă și clasicele portiere spate glisante ce asigură o deschidere neîntreruptă de 1,5 metri ce facilitează accesul.

La evenimentul ce a marcat începerea oficială a producției la fabrica din Craiova a participat și Traian Băsescu, preşedintele României, care a devenit cu această ocazie și primul client al noului B-MAX, model ce intră de acum în producţie la noul amplasament.

„Este o zi specială pentru Ford Motor Company, pentru fabrica noastră din Craiova şi pentru România”, a spus Stephen Odell, preşedinte şi CEO, Ford Europa.  „Aceasta este o fabrică de înaltă tehnologie, unde se construiesc două dintre cele mai avansate produse ale Ford – Ford B-MAX şi Motorul Internaţional al Anului 2012, motorul pe benzină EcoBoost de 1,0 litri – la cele mai înalte niveluri de calitate pentru clienţii noştri.”

Noul B-MAX va fi disponibil în Europa spre sfârșitul acestui an şși va fi liderul de clasă în ceea ce privește consumul de combustibil și al nivelului de emisii CO2 în ambele versiuni de motorizare – diesel și benzină.  Beneficiind de funcția Auto-Start-Stop ca standard, motorul EcoBoost de 1,0 litri și 120 CP prezent pe Ford B-MAX atinge emisii CO2 de 114g/km  și un consum de combustibil de 4,9 l/100 km, fiind cu 15 la sută mai economic decât principalii săi competitori.

B-MAX va fi disponibil cu ambele versiuni de 100 CP și 120 CP ale motorului EcoBoost de 1,0 litri, câștigător al premiului „Motorul Internaţional al Anului 2012”, distincție primită la începutul acestei luni.  Ambele versiuni ale EcoBoost 1,0 litri sunt de asemenea construite la Craiova.

Fiind printre mașinile mici cele mai avansate din punct de vedere tehnologic din Europa, B-MAX este echipat cu Active City Stop, ce poate sesiza o posibilă coliziune la viteză mică acționând automat asupra frânelor. B-MAX va fi prima mașină din Europa ce oferă Ford SYNC cu Emergency Assistance, sistemul avansat de asistenţă a șoferului, controlat prin voce.

Fiind un punct forte pentru noul vehicul, Ford se așteaptă ca nivelul de siguranță al lui B-MAX să fie încununat de un punctaj de cinci stele de la Euro NCAP conform noului și mult mai exigentului protocol existent în prezent.

„Producţia de serie de automobile şi motoare la Craiova aduce un nivel nou de producţie sofisticată în Europa de Est”, a spus John Fleming, vicepreşedinte Producţie şi Forţă de muncă, Ford Motor Company. „Astăzi Craiova este una din cele mai competitive şi moderne fabrici de producţie în reţeaua globală de fabricaţie a Ford şi, într-adevăr, din industria auto globală, cu facilităţi de înaltă tehnologie cum este, de exemplu, secţia de vopsitorie de înaltă clasă. „

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top