Noul Ford Fiesta ST: Motor 1.5 turbo cu 3 cilindri și 200 CP

Noul Ford Fiesta ST a fost dezvăluit oficial în avanpremiera Salonului Auto de la Geneva. Marea noutate este motorul de 1,5 litri turbo cu numai trei cilindri și 200 CP.

Saltul la un motor atât de mic nu este deloc surprinzător, după ce îndelung premiatul 1.0 EcoBoost a ajuns inclusiv pe modelul de clasă medie Mondeo. Pentru Fiesta ST, Ford a ales, însă, să apeleze la un turbo mai mare, cu cilindreea de 1,5 litri, cuplat la o cutie manuală cu șase trepte.

Dacă vechiul Fiesta ST folosea un motor turbo EcoBoost de 1,6 litri, cu patru cilindri și 182 CP, noul Fiesta ST 1.5 EcoBoost este creditat cu 200 CP și 290 Nm. Motorizarea de 1,5 litri este complet nouă și dispune inclusiv de tehnologia dezactivării parțiale a cilindrilor la turații reduse, unul dintre cilindrii fiind dezactivat și reactivat temporar, 100% automat.

Performanțele sunt demne de sigla ST. Accelerația de la 0 la 100 km/h este estimată la 6,7 secunde, cu două zecimi de secunde mai puțin decât în cazul vechii generații Fiesta ST. Noul Ford Fiesta ST va fi disponibil în ambele versiuni de caroserie, cu trei și cinci uși.

Pentru prima dată, Fiesta ST va oferi și moduri dedicate de conducere care modifică parametrii motorului, transmisiei, direcției și suspensiei adaptive: Normal, Sport și Track. Evacurea dispune, de asemenea, de o funcție de amplificare a sunetului în habitaclu.

fiesta-st (12)

Adaugati comentariu