Noul Ford Focus ECOnetic consumă 3.5 l/100 km

Ford Motor Company a anunțat lansarea noului Focus ECOnetic, model ce va impune un nou standard în clasa compactă, în ceea ce privește consumul de combustibil.

Noul Focus ECOnetic va fi disponibil publicului începând cu anul viitor și va îngloba o serie de noutăți tehnologice care îl vor ajuta să devină mult mai eficient în ceea ce privește consumul de combustibil, comparativ cu orice alt model din clasa compactă disponibil momentan în Europa; indiferent dacă ne referim la modelele diesel, pe benzină sau cu propulsie hibridă.

Pronosticurile în ceea ce privește consumul lui Focus ECOnetic sunt de maxim 3,5 litri de combustibil consumat la fiecare 100 de km parcurși. În plus, Focus ECOnetic va avea și un nivel foarte scăzut de emisii poluante; este așteptat să nu depășească valoarea de 95 g CO2/km, când vor fi efectuate măsurătorile.

Pentru a obține aceste performanțe deosebite, noul model a implementat cele mai noi tehnologii de scădere a emisiilor de CO2, cele mai noi cunoștințe de aerodinamică în domeniul auto și un sistem performant de informare a șoferului.

Sub capotă, noul Focus ECOnetic este echipat cu o unitate Duratorq TDCi de 1,6 litri, diesel, care dezvoltă o putere maximă de 105 CP. Motorul a fost optimizat pentru îmbunătățirea consumului de combustibil prin adoptarea unui nou sistem de injecție, a unei noi turbosuflante, a unui nou sistem de răcire și a unor modificări efectuate pentru reducerea frecărilor din mecanismul motor.

„Focus ECOnetic este o declarație a posibilităților companiei noastre în ceea ce privește inovațiile tehnologice și a grijii pe care o purtăm mediului înconjurător”, a declarat Gunnar Herrmann, directorul diviziei de automobile compacte Ford. În completare acesta a mai spus: „Noul Focus va fi de asemenea o mașină excelentă din punct de vedere al senzațiilor oferite șoferului”.

O ultimă informație ne relevă faptul că noul Ford Focus ECOnetic va fi disponibil atât în varianta hatch cu cinci uși, cât și în varianta estate.

Adaugati comentariu