Noul „Iceman” Valtteri Bottas câștigă Marele Premiu al Rusiei

Valtteri Bottas Rusia (1)

În Rusia, Valtteri Bottas a luat startul care i-a făcut pe fanii Mercedes-AMG PETRONAS să-și frece mâinile de bucurie și a trecut primul linia de sosire, câștigând prima cursă de Formula 1 din carieră. A fost urmat pe podium de cei doi piloți de la Ferrari, Sebastian Vettel și Kimi Raikkonen.

Valtteri Bottas și-a proiectat monopostul pe lângă piloții Ferrari și a reușit să ajungă în frunte. La 5 tururi de la start, se înregistraseră deja 4 abandonuri, cu Daniel Ricciardo cap de afiș, pentru că frânele i-au luat foc. Între timp, Lewis Hamilton se plângea că simte mașina dezechilibrată.

Valtteri Bottas Rusia (5)

În frunte, finlandezul de la Mercedes a luat avans mare, cu Sebastian Vettel alergând la peste 3 secunde în urma lui. Celălalt pilot al lui Toto Wolff purta propriul război cu Raikkonen, intervalul dintre ei ajungând la o secundă și jumătate, dar crescând serios spre turul 20.

Piloții au acuzat supraîncălzirea monoposturilor. La Sochi au fost 26 de grade la ora cursei, temperaturi care au surprins un pic echipele nepregătite pentru rulare în asemenea condiții.

Valtteri Bottas Rusia (8)

Bottas a rămas pe circuit până în turul 28 și a revenit în spatele piloților care încă nu intraseră să schimbe. Și Hamilton a intrat la boxe și a ieșit în urma lui Raikkonen. Vettel a forțat și a rămas pe circuit, încercând să câștige timp. A intrat, în sfârșit, și a ieșit între Bottas și Raikkonen.

În turul 36, președintele Vladimir Putin a sosit pe circuit și a fost întâmpinat de șefii Marelui Circ. Putin a luat loc în tribune în compania acestora.

Cele mai frumoase fete din Formula 1 te așteaptă pe site-ul Miss Auto!

În garajul Mercedes a fost agitație mare, iar Toto Wolff și Niki Lauda discutau aprins. Nu sunt obișnuiți să-și vadă vreun pilot în afara podiumului. Deși îl aveau pe Bottas în frunte, nici poziția de lider nu era sigură. Pe final, Vettel s-a apropiat la o secundă de finlandezul lui Mercedes.

În ultimul tur, fostul coleg al lui Bottas, Felipe Massa, rămas cu un tur în urma, i-a dat o mână de ajutor finlandezului, lăsându-se mai greu depășit de Vettel. Valtteri Bottas a trecut primul linia de sosire, fiind urmat de piloții Ferrari, Sebastian Vettel și Kimi Raikkonen. Anul acesta, președintele Putin a reușit să se sustragă la timp, ca să nu mai fie implicat în baia de șampanie pe care a fost nevoit să o suporte anul trecut din partea lui Lewis Hamilton, care a încheiat acum abia pe 4.

Valtteri Bottas Rusia (4)Valtteri Bottas Rusia (4)

De pe podium, cel care a făcut interviurile cu piloții au reușit – mai în glumă, mai în serios – să obțină o prelungire a contractului și o mărire de salariu pentru Valtteri Bottas, care acceptase un contract pe un sezon cu Mercedes.

Marele Circ se reunește peste două săptămâni la Barcelona.

Adaugati comentariu