Noul interior Peugeot i-Cockpit

Peugeot i-cockpit

Iată cum arată interiorul viitorului, în concepția designerilor Peugeot. El este noua generație i-Cockpit și prefigurează liniile următoarelor modele propuse de constructorul francez.

Desenul noului i-Cockpit se sprijină pe aceleași 3 elemente principale ce definesc și tablourile de bord ale actualelor modele . Primul – volanul mic, menit să amplifice senzațiile și manevrabilitatea. Fără să mai fie nevoit să facă manevre ample la viraje, șoferul adoptă o poziție mai relaxată la volan, devenind receptiv și agil. Apoi, profitând de pe urma volanului compact, cadranele situate desupra sa transmit șoferului informațiile de care are nevoie. Fără să necesite deplasarea privirii, și implicit a atenției de la drum, poziționarea cadranelor la baza parbrizului scade evident gradul de oboseală a șoferului. În final, un al doilea display tactil, situat deasupra consolei centrale, este destinat afișării informațiilor ce țin de confort.

Peugeot i-cockpit

Soluția propusă de Peugeot presupune totodată prezența unui număr mic de butoane, pentru a nu necesita atenția șoferului. Firește, ideea nu e noua, iar trendul simplificării desenului consolei centrale este actual. În plus, noul bord al francezilor se bazează pe elementele de stil caracteristice actualelor modele 208, 2008 și 308, vândute în peste 2.2 milioane de exemplare.

Peugeot i-cockpit

Totuși, noul desen duce caracteristicile la extrem: volanul este chiar și mai mic decât la exemplarele actuale, creând spațiu suplimentar pentru picioare și vizibilitate maximă. Cele două cadrane situate deasupra volanului devin acum un display complet personalizabil, cu diagonala de 12.3 inci, animat de o grafică atractivă. Al doilea display, de 8 inci, rămâne la același nivel de funcționalitate ca și în cazul modelului actual și afișează, printre altele, informațiile sistemului de navigație 3D. La nevoie, le poate trimite spre displayul de deasupra volanului pentru a putea fi citite fără a lua privirea de la șosea.

Peugeot i-cockpit

Elementul care face tot interiorul special este un buton, a cărui apăsare schimbă senzațiile trăite în habitaclu: luminile ambientale pornesc, culoarea acestora se modifcă, muzica umple atmosfera, scaunele masează spatele, iar parfumul învăluie cockpitul. Există două opțiuni care pot fi selectate: Boost, pentru clipele în care șoferii se vor piloți, și Relax, pentru serile în care se întorc obosiți de la muncă.

 

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top