Noul Jaguar XF, mai aproape de XJ

Imaginea modelului britanic se alineaza cu cea a navei amiral XJ. Pe langa modificarile estetice apar noi motoare, echipamente optionale si un interior revizuit.

Debutul lui XF a marcat trecerea la o noua epoca Jaguar, bazata pe linii moderne si o noua imagine de brand. Desigur, multi dintre adeptii cu vechime ai marcii ai privit noul XF cu un ochi destul de critic, dar asta nu l-a impiedicat sa obtina rezultate foarte bune la vanzari in ultimii doi ani. Desi a pierdut o parte din clientii traditionalisti, Jaguar a reusit sa aduca aproape de brand o categorie noua, cu potential imens pe termen lung. 
Citeste testul cu Jaguar XF 2011

Noul XF aduce in prin plan modificari de ordin estetic cu trimitere evidenta spre fratele mai mare XJ, in special in partea din fata. Noile faruri includ si lumini de zi cu LED-uri sub forma unui “J” ce vor fi disponibile in cazul in care clientii vor opta pentru farurile directionale bi-xenon. Noi detalii au fost aplicate si spoilerelor, capotei motorului si aripilor fata, indicii clare ca avem in fata un facelift destul de consistent.
Citeste testul cu Jaguar XJ

Gama de motorizari a fost extinsa cu o noua unitate diesel de 2.2 l si 190 CP, prezenta actualmente in gama Land Rover. La momentul lansarii oficiale acest motor va deveni cel mai eficient si ecologic motor din gama Jaguar, cu emisii de CO2 cifrate la valoarea de 149 g CO2/km. Echipat cu acest motor Jaguar XF va atinge 100 km/h in doar 8.0 secunde, un timp foarte competitiv in acest segment. 

Tot la capitolul tehnica apare o noua transmisie automata ZF cu 8 trepte ce aduce modelul Jaguar la acelasi nivel tehnologic cu BMW Seria 5 (schimbarile de trepte dureaza 200 ms). Aceasta transmisie va fi disponibila standard pe toate modele diesel si va inlocui vechea transmisie in 6 trepte. Cu ocazia acestui facelift va debuta si sistemului inteligent Start/Stop ce va opri motorul in doar 300 de ms. 

In interior noutatile se concentreaza pe parte de ergonomie cu un nou ecran tactil de 7 inchi ce anunta o calitate si un contrast superior vechiului model. Apar si noi butoane de control al sistemelor electronice ce ar trebui sa rezolve o parte din problemele ce au fost observate la primul model. 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top