Noul Jeep Avenger 4xe, propulsie mild hybrid și tracțiune integrală

Jeep Avenger 4xe AutoExpert.ro

La baza noului Avenger 4xe se află tehnologia hibridă 4xe, care, pe lângă emisii reduse, permite conducerea electrificată pe toate tipurile de teren.

Eric Laforge, directorul mărcii Jeep în Europa, a declarat: „Noul Jeep Avenger 4xe reprezintă un punct de cotitură pentru marcă. Cea mai recentă versiune a modelului nostru de succes reunește compactitatea și versatilitatea unui Avenger cu performanța sistemului de tracțiune integrală. Rezultatul este o capacitate de neegalat pentru o experiență de condus mai dinamică. Noul Avenger 4xe vine să completeze oferta mărcii Jeep de SUV-uri 4×4 în toate segmentele“.

Modernizare

Varianta 4xe a beneficiat de un upgrade semnificativ odată cu adoptarea sistemului de tracțiune integrală. Propulsia este asigurată de un motor termic de 136 CP (100 kW) și de două electrice de câte 29 CP (21 kW), capabile să pună în mișcare ambele punți și să asigure, după spusele producătorului, un cuplu de 1900 Nm transmis la roțile din spate. Datorită tehnologiei „power looping“, noul Avenger 4xe garantează tracțiunea integrală indiferent de nivelul de încărcare a bateriei, permițând o rulare lină și sigură pe cele mai dificile terenuri.

Noul sistem mild hybrid la 48 V al modelului Avenger permite conducerea în mod complet electric la viteze reduse datorită combinației dintre transmisia automată cu două ambreiaje e-DCS6 cu șase trepte și motorul electric integrat.

Gama Avenger le oferă cumpărătorilor libertatea de alegere, încurajând accesul la vehicule electrificate prin diverse opțiuni de motorizări, două transmisii (automată și manuală) și două tipuri de tracțiuni, față și integrală. Fie că optezi pentru tehnologia BEV, pentru sistemul electrificat mild hybrid la 48 V sau pentru propulsia tradițională pe benzină, îți pot alege Avengerul conform propriilor dorințe și nevoi.

Jeep Avenger 4xe va putea fi comandat de la sfârșitul anului 2024.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top