Noul Jeep Wrangler vine cu motoarele diesel și benzină de la Alfa Stelvio

Jeep Wrangler

Noul Jeep Wrangler este cel mai capabil construit până acum, de la începutul poveștii de succes demarate în 1941, promite constructorul, care trece în contul noului off-roader și manevrabilitate superioară pe asfalt.

Jeep Wrangler primește un design nou, păstrând însă, elementele tradiționale. Mașina primește faruri LED rotunde și stopuri noi. Grila cu șapte lamele verticale, pasajele trapezoidale ale roților și parbrizul pliabil, balamalele capotei, portierele, acum mai ușoare, care pot fi îndepărtate și configurațiile cu acoperiș rigid și acoperiș textil Sky One-Touch au rămas pe poziție. Geamurile sunt acum mai mari pentru un plus de vizibilitate, iar constructorul promite aerodinamică superioară.

Jeep Wrangler

Toate modelele primesc bare sport în culoarea caroseriei, care sunt sudate de caroserie și care prezintă mânere pentru pasageri.

Jeep a ales să mute roata de rezervă mai jos cu aproximativ 300 de milimetri, pentru o vizibilitate mai bună atât pentru șofer, cât și pentru pasageri.

La capitolul tehnic, Jeep Wrangler pare să fie mai capabil ca niciodată, cu două sisteme de tracțiune integrală: Command-Trac pentru Sport și Sahara cu diferențial cu alunecare limitată Trac-Lok și Rock-Trac pentru Rubicon cu diferențiale blocabile Tru-Lock pe puntea din față și din spate și bară stabilizatoare față decuplabilă. La toate cele trei versiunile, sistemul de tracțiune integrală operează în 4 moduri diferite (plus Neutral): 2H, 4H AUTO, 4H Part Time (transmisia blocată 50-50%), N, 4L cu reductor. Trecerea de la 2WD la 4WD High range se poate face la viteze de până la 72 km/h.

Jeep Wrangler

Fiecare Jeep Wrangler primește emblema Trail Rated, care îi certifică abilitățile în off-road și este o confirmare a testelor dure la care a fost supusă mașina în ceea ce privește tracțiunea, adâncimea de vad, manevrabilitatea și garda la sol. Aceasta vine însoțită de un unghi de atac de 36.4 grade, un unghi de degajare de 30,8 grade și de o gardă la sol de 25 de centimetri, cu o adâncime de vad de 76 de centimetri. Wrangler în versiune cu 2 uși poate tracta până la 1.500 de kilograme, iar versiunea cu 4 uși poate trage până la 2.500 de kilograme.

În Europa, Wrangler primește două motoare noi: o unitate diesel de 2.2 litri MultiJet II turbo cu 200 de cai putere și un cuplu de 450 NM, și un propulsor pe benzină de 2.0 litri turbo cu 4 cilindri, 272 de cai putere și 400 Nm. În gamă rămâne unitatea V6 Pentastar de 3.6 litri cu 284 de cai putere, disponibilă însă doar Africa și Orientul Mijlociu. Toate motoarele pot fi cuplate cu noua transmisie automată cu opt rapoarte și cu tehnologie Start-Stop.

Jeep Wrangler

O gamă largă de sisteme de siguranță, cum ar fi monitorizarea unghiului mort, ParkView cu o cameră pentru marșarier, control electronic al stabilității și patru airbag-uri în versiune standard.

Interiorul combină elemente autentice, versatilitate și control intuitiv, într-o cabină care este acum mai confortabilă. Bordul cu linii orizontale dă senzația de spațiu, iar consola centrală pune la dispoziția celui aflat la volan schimbătorul, cutia de transfer și frâna de mână. În premieră, la bord se regăsește un buton de pornire și oprire a motorului cu protecție împotriva condițiilor meteo nefavorabile. Scaunele îmbrăcate în piele sau textil primesc cusături contrastante și asigură suport lombar și lateral. Opțional, sunt disponibile și sisteme de încălzire în scaune și volan.

Jeep Wrangler

Informațiile relevante sunt redate pe un panou de bord de 3.5 inci sau de 7 inci, acesta din urmă fiind standard la Sahara și Rubicon, pentru a permite șoferului configurarea informației primite în peste 100 de moduri diferite. În consola centrală, se poate regăsi un display de 7 inci sau unul de 8,4 inci, care redă funcțiile sistemului Uconnect, aflat la cea de-a patra generație. Un ecran standard de 5 inci este standard la Jeep Wrangler Sport, în afara Europei.

Jeep Wrangler

Noul Jeep Wrangler este disponibil începând din luna septembrie cu trei linii de echipare, Sport, Sahara și Rubicon, cu 2 sau 4 uși. Modelele Sahara pot primi suplimentar pachetul Overland, cu jante de 18 inci, grilă și carcasă a roții de rezervă în culoarea caroseriei, plus logo-ul Overland, dar și scaune îmbrăcate în piele. Zece culori exterioare vor fi disponibile în gamă: Black, Firecracker Red, Billet Silver Metallic, Bright White, Granite Crystal Metallic, Hellayella, Ocean Blue, Punk’n Metallic, Mojito și Sting Gray.

Peste 180 de accesorii Mopar extind posibilitățile de personalizare în funcție de stilul de viață și preferințele clienților.

Adaugati comentariu