Noul Kia Rio se lansează la Geneva

Kia Motors Corporation a dezvaluit astazi primele fotografii oficiale ale generaţiei următoare a modelului Kia Rio, cu o personalitate indrazneata si distincta, care plaseaza noul venitul in linie cu restul gamei Kia.

Însărcinat cu dificila misiune de a îmbunătăţi succesul vanzarilor modelului din generaţia anterioară, noul Kia Rio va fi disponibil in Europa cu caroserii în 3 si 5 uşi şi a fost proiectat pentru a atrage clienţii din întreaga lume

Noul Rio are propria interpretare a grilei Kia, integrata cu farurile, pentru a da un suflu nou aspectului gamei de modele Kia. Din profil, raportul sticlă/metal şi forma sa puternica da noului Rio o aparenta dinamica, sportiva. Balansul intre suprafata vitrata, ampatament si dimensiuni generează o “prezenţă premium”, rară în acest segment. În general, noul Rio combina finetea europeana cu condimentul coreean pentru a crea un limbaj al formei care comunică stralucire latina.

Fata de actualul Rio, noul model prezinta un ampatament marit cu 70 mm (la 2.570 mm) si promite spatiu mai mare si confort mai bun pentru pasageri, dar si un portbagaj marit la 292 l (hatchback) si la 390 l (sedan). Schimbarile dimensiunilor exterioare includ: +55 mm (lungime totala), -15 mm (inaltime) si +25 mm (latime) pentru a imbunatati senzatia de sportivitate.

Noul vehicul de segment B de la Kia va fi propulsat de o gama de motoare economice pe benzina si diesel, cu emisii scazute de CO2, care va include un diesel de 1.1 l si 70 CP, cu emisii de doar  85 g/km.  Un mator absolut nou, foarte performant de 1.2-litri Turbo Gasoline Direct Injection (GDI) va fi de asemenea disponibil din 2012. 

Soon-Nam Lee, director de Marketing la Kia Motors Corporation, a declarat: “Acest model nou este un mare pas inainte. Rio a avut intotdeauna succes, iar aceasta versiune este o masina atragatoare, pe care oamenii vor vrea sa o cumpere pentru aspect.“ De la lansarea sa in 2005, vanzarile globale ale actualei generatii de Rio au totalizat peste 860.000 de unitati. Rio este pe locul trei in vanzarile la export ale Kia Motors pe 2010, cu peste 219.000 de unitati vandute. 

Premiera mondiala a noului Kia Rio va avea loc marti 1.03.2011 in cadrul Salonului International Auto de la Geneva, impreuna cu un alt model absolut nou, Kia Picanto. Tot la Geneva, in standul Kia va fi prezentata in premiera eurpeana versiunea hibrid a sedanului Kia Optima.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top