Noul Lexus IS: sedan-ul japonez nu va fi comercializat în Europa

Lexus a lansat versiunea puternic updatată a sedanului IS, dar modelul japonez nu va mai fi comercializată în Europa.

Lexus IS a primit un update nou la nivel optic și tehnic, însă sedanul japonez rival cu BMW Seria 3 și Mercedes-Benz Clasa C nu va mai fi comercializat în Europa.

Modelul IS va fi destinat doar piețelor din Statele Unite, Japonia și alte piețe din Asia. În Europa, Lexus spune că modelul ES se vinde mai bine față de IS și astfel își motivează decizia de a nu mai vinde modelul IS în Europa.

Noul IS are linii de design inspirate de fratele mai mare, sedanul ES. Este cu 30 mm mai lung și cu 30 mm mai lat față de modelul anterior. Noul model folosește blocuri optice LED, iar stopurile sunt unite acum de o bară LED pe toată lungimea mașinii.

La interior, noul IS preia elemente de la celelalte modele din gamă. Modelele de baz vor folosi un display tactil de 8 inch mutat mai aproape de cel de la volan, în timp ce modelele de top utilizează un ecran de 10.3 inch. Sistemul permite acum conectarea prin Apple CarPlay și Android Auto plus integrare Amazon Alexa.

Sistemul audio este furnizat de Mark Levinson și folosește 17 incinte acustice și o putere totală de 1.800 wați.

Sub capotă regăsim motorizări care erau deja disponibile pe piața americană: 2.0 benzină de 240 CP și V6 3.5 litri de 260 sau 310 CP.

via Autocar

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top