Noul Lexus LS 500h: Lux hibrid în straie japoneze

Lexus LS

A cincea generație Lexus LS primește o versiune hibridă, denumită LS500h. Limuzina de lux eco este disponibilă pe piața din Europa, începând din această lună.

Noul LS 500h folosește același sistem de propulsie Multi Stage Hybrid System utilizat și de coupe-ul LC 500h. Cu alte cuvinte, un V6 aspirat Atkinson de 3,5 litri, cu injecție directă D-4S și 299 CP combinat cu un motor electric de 179 CP și o putere totală a ansamblului estimată la 359 CP. Resursele sunt transmise exclusiv punții din spate prin intermediul unei cutii CVT cu patru trepte, care simulează însă electronic existența a zece rapoarte, beneficiind, de asemenea, de un mod de selectare manuală a treptelor, prin intermediul padelelor montate pe coloana de direcție. Tracțiunea este integrală. Motorul electric poate funcționa independent de cel termic până la 140 km/h. Accelerația de la 0 la 100 km/h este estimată la 5,5 secunde. Lexus oferă mai multe moduri de condus, prin intermediul sistemului Drive Mode Select: Normal, ECO, Comfort, Custom, Sport S, Sport S+.

Interiorul este desenat în stil organic, iar locurile din spate pot fi comandate în configurația cu scaune individuale Ottoman, cu suport extensibil pentru gambe și posibilitatea înclinării sau ridicării scaunului din dreapta pe o plajă de 48, respectiv 24 grade. Sistemul de infotainment este compus dintr-un controller de tip touch și un display central cu diagonala de 12,3 inch, acompaniat de un head-up display ce proiectează informațiile pe o suprafață de 24 inch, cea mai generoasă din întreaga industrie auto.

Lexus LS este construit pe o platformă complet nouă. Denumită GA-L (global architecture for luxury vehicles), noua arhitectură modulară va sta la baza întregii game de modele cu tracțiune spate din panoplia Lexus, inclusiv coupe-ul LC. Aluminiul și oțelul de înaltă rezistență sunt folosite pe scară largă, totul pentru ca LS500h să devină cel mai dinamic LS din istorie. Masa la gol a scăzut în medie cu 90 kg.

Comparativ cu generația anterioară, noul LS este cu 1,5 mai plat, iar ampatamentul a crescut cu 3,5 cm, până la 3.125 mm. LS este o limuzină de lux veritabilă, cu o lungime totală de 5.235 mm, o înălțime de 1.450 mm și o lățime de 1.900 mm. Jantele au diametrul minim de 19 sau 20 inch.

lexus-ls (8)

Adaugati comentariu