Noul logo pentru motorul Wankel de la Mazda și alte surprize

Noul logo pentru motorul Wankel autoexpert.ro

Mazda a patentat opt denumiri și un logo. Patru dintre ele se referă la sistemele de propulsie electrică. Alte patru par a fi numele unor ediții speciale. Iar simbolul de mai sus ar putea reprezenta noul logo pentru motorul Wankel.

Se lucrează intens la Mazda. Japonezii au înregistrat nouă patente săptămâna aceasta. Unul dintre ele este o siglă ce pare a simboliza motorul rotativ.

➡ Citește aici testul cu MX-30 💡

Japonezii de la Hatena Blog au pus mâna pe toate acestea. Patru dintre ele sunt legate de sistemul de propulsie xEV. Acesta va fi format dintr-un motor electric și un motor Wankel pe post de range extender. Ultimul va funcționa doar ca generator de curent și va încărca bateria. Nu va avea rol în propulsia mașinii.

Noul logo pentru motorul Wankel

Patentele sunt ”e-SKYACTIV R-Energy”, ”e-SKYACTIV R-HEV”, ”e-SKYACTIV R-EV” și un logo. Acesta arată precum o secțiune din motorul Wankel în care a fost integrată litera ”e”, de la electric. Dacă sufixele R-HEV și R-EV par a se referi la versiunile hibrid și electric, R-Energy nu e atât de simplu de descifrat. Am putea presupune că se referă la un viitor sistem de propulsie cu hidrogen.

Noul logo pentru motorul Wankel autoexpert.ro

Celelalte patru nume pentru care s-au depus cereri de înregistrare sunt ”FIELD JOURNEY”, ”SPORTS APPEARANCE”, ”VS TERRACOTA SELECTION” și ”PRO X-CROSS STYLE”. Toate par a fi ediții speciale ale unor modele aflate în producție.

Primele două ar putea să fie versiuni ale SUV-ului CX-5. S-a discutat despre ele de ceva timp, iar acum par a fi prins contur. Cel mai clar este al treilea, pentru că VS este numele de cod pentru MX-5 RF. Aceasta ar putea fi o versiune cu o combinație de culori specială. Iar ultimul poate fi o versiune a unui SUV din gamă, fie CX-30, fie CX-8. Vom vedea în curând cu certitudine ce reprezintă fiecare dintre ele.

Adaugati comentariu