Noul McLaren Elva – Informații și fotografii oficiale

Noul McLaren Elva (3)

Noul McLaren Elva completează gama Ultimate Series. Hypercarul extrem nu are parbriz, geamuri laterale și nici plafon și costă aproximativ 1,66 milioane de euro.

Noul McLaren Elva preia numele celebrei mașini de curse din anii ’60, M1A, M1B și M1C, și este primul model din lume cu sistem activ de direcționare a aerului pe deasupra caroseriei, Active Air Management System, o tehnologie care creează astfel “a bubble of calm”.

Noul McLaren Elva (8)

Este și cel mai ușor model construit vreodată de McLaren și primul cu un habitaclu deschis produs la Woking, dar producătorul britanic nu dezvăluie datele referitoare la masa hypercarului.

Elva este pus în mișcare de un motor V8 biturbo de 4.0 litri, care dezvoltă 815 cai putere și un cuplu de 800 Nm. Sunt valori care face bolidul să accelereze de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 3 secunde. De 6,7 secunde are nevoie pentru a ajunge de pe loc la 200 km/h, fiind chiar mai rapid decât McLaren Senna. O transmisie automată cu șapte trepte expediază puterea către puntea spate.

Noul McLaren Elva (5)

Doar 399 de unități McLaren Elva vor fi construite, cu un preț de pornire de aproximativ 1,66 milioane de euro (1.425.000 de lire sterline) și cu – susțin englezii – posibilități nelimitate de personalizare. Parbrizul poate fi comandat contra cost! Primii clienți își vor primi roadster-ul extrem începând cu sfârșitul anului viitor.

Adaugati comentariu