Noul Mercedes-AMG A 35 Sedan – Informații și fotografii oficiale

Dacă ai împlinit 18 ani, ai dreptul să-ţi pui o dorinţă. Notează exact denumirea noului Mercedes:  AMG A 35 4MATIC.

După varianta hatchback, este rândul limuzinei să facă un pic de sport. AMG A 35 4MATIC este al doilea produs ce utilizează noua platformă compactă, combinând spaţiul cu performanţa tipică AMG.

Un model entry-level

Noul A 35 4MATIC Saloon extinde gama AMG printr-un model entry-level atractiv. Se adresează tinerilor care au nevoie de un nivel de performanţă ridicat dar şi de spaţiu confortabil pentru pasageri şi bagaje. Bolidul accelerează de la 0–100 km/h în 4.8 secunde şi are o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h.

Reacţionează bine la acceleraţie

Propulsorul turbo de 2.0 l răspunde imediat la apăsarea pedalei de acceleraţie. Motorul preparat de AMG furnizează 306 CP şi este alimentat printr-un turbo twin-scroll care furnizează putere la toate turaţiile. Transmisia 4×4 se face prin intermediul uneicutii AMG SPEEDSHIFT DCT 7G cu dublu ambreiaj şi 7 trepte. Consumul: 7,3-7,2 l/100 km in regim combinat.

Stă bine pe drum

Suspensia a fost modificată de AMG pentru a putea ţine în frâu cei 306 CP, fiind mai rigidă. Frânele din faţă au etrierele montate radial – o soluţie împrumutată din motorsport. De asemenea, geometria roţilor a fost modificată. Pentru o mai bună rezistenţă la torsiune a componentelor şasiului, sub motor a fost montată o placă din aluminiu. In acelaşii scop, suplimentar, au fost montate două braţe diagonale la partea din faţă.

Tracţiune integrală AMG Performance 4MATIC

Dinamism, agilitate şi performanţă sunt atributele standard ale noului AMG A 35 4MATIC Saloon. Tracţiunea integrală permanentă este continuu variabilă, fiind controlată electro-mecanic. Spectrul de distribuţie se întinde de la tracţiune faţă la 50:50 între cele două punţi. Factorii care înfluenţează distribuţia tracţiunii nu sunt doar viteza, acceleraţia laterală şi longitudinală ci şi unghiul volanului, diferenţa de rotaţie dintre roţi, treapta de viteză şi poziţia pedalei de acceleraţie.

Avantajul controlului electro-mecanic asupra celui electro-hidraulic este dat de dinamica automobilului. Sistemul acţionează mai repede şi interpretează mai bine situaţia dată.

Direcţie sport adaptabilă

Direcţia sport este echipată cu sistem electro-mecanic, senzitiv în funcţie de viteză. Caseta este cu raport variabil. In funcţie de ce program selectează şoferul, direcţia poate furniza un feedback fie sportiv, fie confortabil. Germanii de la AMG au rigidizat toate punctele de prindere ale sistemului de direcţie, pentru o precizie mai bună.

Adaugati comentariu