Noul Mercedes-AMG GT R Roadster – Informații și fotografii oficiale

Noul Mercedes-AMG GT R Roadster (1)

Noul Mercedes-AMG GT R Roadster este aici, ca să declare oficial deschis sezonul estival, chiar înainte de vreme. Modelul este o ediție super limitată. Doar 750 de unități vor fi construite.

Circuit? Drumuri virajate? Bulevarde celebre? Drumuri de coastă? Da, pentru toate acestea a fost făcut. Noul Mercedes-AMG GT R Roadster este pus în mișcare de un motor V8 biturbo cu 585 de cai putere și un cuplu de 700 Nm, cuplat la o transmisie automată AMG SPEEDSHIFT DCT 7G cu șapte rapoarte.

Structura sa ușoară îi asigură manevrabiliate excepțională, în timp ce acoperișul textil cu trei straturi oferă o atmosferă silențioasă la bord.

Noul Mercedes-AMG GT R Roadster (10)

Roadster-ul echipat cu diferențial de alunecare limitată aleargă de la 0 la 100 k/h în 3,6 secunde în drumul său spre viteza maximă de 317 km/h.

Cu o grilă a radiatorului AMG, flancată de faruri LED High Performance, mașina pare să îmbrățișeze astfaltul. Cadrul ei integrează un element din fibră de carbon sensibil la viteză, care, se extinde automat cu 40 de milimetri, în funcție de programul de rulare ales, pentru a direcționa fluxul de aer, producând astfel așa-numitul efect Venturi, mașina fiind astfel “aspirată” de asfalt.

Noul Mercedes-AMG GT R Roadster (15)

Aripile din fibră de carbon îi adaugă 46 de milimetri în lățime față de AMG GT și AMG GT Roadster, făcând astfel loc pentru un ecartament mai mare și pentru combinații de jante/anvelope de dimensiuni mai mari. Din profil, atrag atenția jantele AMG Performance standard, cu etriere galbene.

Paisprezece culori sunt disponibile acum în gama în care apare noua nuanță designo graphite grey magno. Pentru un plus de personalizare, sunt disponibile opțional pachetele AMG Carbon-Fiber I și II.

Noul Mercedes-AMG GT R Roadster (6)

Cabina noului Mercedes-AMG GT R Roadster îi dă senzația șoferului că este integrat într-un spațiu anume construit conform preferințelor sale. Consola centrală poartă inscripția “1 din 750”, subliniind natura specială a modelului.

Echiparea standard aduce la bord scaune AMG Performance în piele nappa black/black Exclusive STYLE, care oferă suport lateral exceptional.

Noul Mercerdes-AMG GT R Roadster (4)

Șoferul poate alege sistemul opțional AIRSCARF, care permite rularea cu acoperișul coborât și în condiții de temperaturi scăzute. Controlul climatizării scaunelor se poate face în trei faze diferite.

Modelul primește un instrumentar de bord de 12.3 inci cu trei moduri diferite de afișaj (Classic, Sporty și Supersport) și ecrnul multimedia de 10,25 de inci în consola centrală și un volan nou AMG Performance cu padele pentru schimbarea manuală a treptelor de viteză. Sunt noi controllerul rotative cu ecran integrat. Programele de rulare AMG și sistemul AMG TRACTION CONTROL poate fi activat prin controller-ul din partea dreaptă, iar ecranul LCD redă setarea selectată.

Adaugati comentariu