Noul Mercedes-Benz Citan diesel promite cel mai mic consum din clasa sa

Noul Mercedes-Benz Citan diesel promite cel mai mic consum din clasa sa – numai 4,3 l/100 km în regim mixt. Să-l probăm!

La categoria autovehiculelor comerciale, consumul redus de carburant cântărește foarte mult în decizia de cumpărare. Dacă pentru utilitarele mari un motor performant poate influenţa într-o măsură mai mică sau mai mare costurile finale, în cazul “celor de oraș”, cum este și noul Citan, un propulsor diesel de cilindree redusă este alegerea corectă.

Mercedes-Benz Citan trebuie să fie acel autovehicul eficient pentru livrarea mărfurilor în mediul urban, dar și pentru transportul de persoane, cu manevrabilitate sporită și un consum foarte mic. Noul Citan combină confortul din habitaclu cu beneficiul diminuării emisiilor de dioxid de carbon, oferind performanţe notabile la costuri minime. În România, acesta poate fi comandat în versiunea diesel de 1,5 litri și două variante de putere – 75 CP, respectiv 90 CP.

Consumul standard al modelului Citan cu BlueEFFICIENCY este de 4,3 l/100 km – nici un alt autovehicul comercial de livrare în mediul urban cu combustie internă nu consumă mai puţin carburant sau nu produce mai puţine emisii. Modelul prezent în testul nostru are sub capotă propulsorul de 1,5 litri și 90 CP, cutie de viteze manuală cu 5 trepte și functie ECO.

Noul Mercedes-Benz Citan diesel promite cel mai mic consum din clasa sa

La drum Propulsorul nu surprinde prin silenţiozitate sau rafinament, în schimb computerul de bord indică cifre de consum care, la sfârșit de lună, contează cel mai mult. Am reușit să obţinem chiar și valori sub 4 l/100 km parcurși, valori care nu se modifică foarte mult nici când am “încărcat marfa” – 5 persoane la bord și bagajele aferente. Manevrabilitatea este un alt punct forte, timpul însemnând și în acest caz bani.

Una peste alta, Citan este acea utilitară compactă care se vrea respectată și care, dincolo de sigla Mercedes-Benz, se dovedește un partener de cursă lungă pentru întreprinzători și, în același timp, un inamic pentru petroliști.

Date tehnice

– Mercedes-Benz Citan Preț de bază: 18.503 euro cu TVA inclus; masă proprie (kg): 1.365; volum încărcare (mc): 685 – 3000; combustibil: motorină; cilindree (cmc): 1.4613; putere max. (kW(CP)/rpm): 66(90)/4.000; cuplu max. (Nm/rpm): 200/1.500; cutie de viteze/trepte: manuală/5; viteza maximă (km/h): 160; capacitate încărcare pentru greutate maximă admisă (kg) 555 – 710; consum urban/extra/mixt: 5.2/3.9/4.3 (l); normă poluare/emisii CO2: Euro 5/119 g/km

Concluzie:

Mercede-Benz Citan este acea utilitară care te face să uiţi de consumul de carburant, înregistrând și în viaţa reală valorile pe care producătorul le promovează. Dincolo de caracacterul eco, am descoperit și o manevrabilitate foarte bună, calitate care nu poate fi trecută cu vederea mai ales în acest caz.

Adaugati comentariu