Noul Mercedes-Benz CLA – Informații și fotografii oficiale

Noul Mercedes-Benz CLA

Noul Mercedes-Benz CLA a fost prezentat în Las Vegas. Ceea ce Mercedes definește ca fiind cea mai emoționantă mașină din clasa sa, coupe-ul cu 4 uși primește acum MBUX Interior Assist, dar și sisteme de siguranță preluate de la frații din clasele superioare. CLA vine acum să reîntinerească imaginea brand-ului.

Un best-seller al companiei din momentul venirii sale pe lume, în 2013, cu 750.00 de unități vândute, Mercedes-Benz CLA rămâne în topul preferințelor clienților tineri. Cu CLA, Mercedes își joacă așii din mânecă, aruncând în joc un design seducător și funcții high-tech dezvoltate de companie.

Noul Mercedes-Benz CLA

Capota alungită, ecartamentul mare și aripile evazate fac mașina să arate ca un veritabil GT, în timp ce geamurile fără rame, pavilionul împins spre spate și linia descendentă a acoperișului îi subliniază silueta de coupe.

Grila tip diamant vine acum cu o imagine mai puternică, iar farurile au un look aplatizat, în timp ce, la capătul opus, stopurile cu semnătură luminoasă nouă și bara robustă fac mașina să arate impresionant de lată. Și nu este doar o impresie, pentru că noul CLA este, într-adevăr, cu 63 de milimetri mai lat în partea din față și cu 55 de milimetri mai lat în partea din spate, față de predecesorul său.

Noul Mercedes-Benz CLA

Cu un coeficient aerodinamic de numai 0,23, identic cu cel al triatlonistului german Jan Frodeno atunci când se află pe bicicletă, noul CLA stabilește din nou standardul în segmentul său.

Cabina coupe-ului cu patru uși propune o atmosferă high-tech și avangardistă. Bordul se întinde cursiv de la o portieră la alta.

Noul Mercedes-Benz CLA

Sistemul MBUX, care și-a făcut debutul exact cu un an în urmă în Las Vegas, și-a găsit loc și la noul CLA. Acesta vine însoțit de o grafică spectaculoasă, de un display personalizabil, de un Head-up Display color, navigație cu realitate augmentată și un soft, care are la bază inteligență artificială și care este capabil să învețe, acesta din urmă fiind activat atunci când șoferul rostește “Hey Mercedes”. În plus, soft-ul poate face diferența între comenzile primite de la șofer și cele de la pasagerul din față, fie că este vorba despre control vocal sau control prin gesturi.

Noul Mercedes-Benz CLA primește sistemele de asistență și de siguranță ale fratelui ultra-luxos S-Class. În premieră în gamă, mașina este capabilă să ruleze semi-autonom, cu ajutorul unui sistem de camera și radare, care poate “vedea” în față până la o distanță de 500 de metri. Coupe-ul cu patru uși este echipat cu Active Distance Assist DISTRONIC, ca parte integrantă a pachetului opțional Driving Assistance Package, cu Active Emergency Stop Assist și cu Active Lange Change Assist. Active Brake Assist și PRE-SAFE PLUS pot fi, de asemenea, comandate odată cu noul CLA.

Noul Mercedes-Benz CLA

Mercedes a adus la CES 2019 versiunea CLA 250, cu 225 cai putere și un cuplu de 350 Nm. Motorul este cuplat la o transmisie automată 7G-DCT cu dublu ambreiaj. În momentul lansării pe piață, programate pentru luna mai a acestui an, CLA-ul va veni cu mai multe opțiuni de motoare pe benzină și motorină, urmând gama de motorizare a fratelui A-Class. Tracțiunea integrală 4MATIC va fi, de asemenea, oferită opțional.

Adaugati comentariu