Noul Mercedes-Benz Clasa B impresionează înainte de Frankfurt

Mercedes-Benz a inventat clasa MPV-urilor premium, iar experiența dobândită dealungul anilor a fost folosită la maxim în realizarea noii generații Clasa B.

Daca primele modele Clasa B au fost privite cu o oarecare retincenta si criticate indeosebi pentru designul functional, noua generatie pare sa fi rezolvat cu brio aceasta problema. La prima vedere doar forma generala a caroseriei poate fi considerata un reper comun cu fosta generatie, in rest majoritatea liniilor fiind noi. Mai importat decat noutatea lor este faptul ca ele se potrivesc de minune cu noile tendinte Mercedes-Benz in materie de design. Tema principala pare a fi fluditatea, realizata prin integrarea unor linii elaborate ce debuteaza in zona spoilerul fata si se manifesta cel mai evident in zona laterala. Reusita estetica este dublata si de un coeficient aerodinamic foarte bun de 0.26.

Imaginea sportiva a caroseriei este sustinuta si de reducerea considerabila in inaltime, de aproape cinci centimetri. Interesant este ca aceasta evolutie nu a afectat spatiul interior, pasagerii de pe bancheta beneficiind de loc pentru genunchi comparabil cu cel oferit de Clasa E si Clasa S. Aici un rol important il are bancheta ce poate culisa pana la 140 de mm. Volumul maxim oferi de portbagaj este de 666 l, iar cel minim (cu bancheta culisata) este de 488 l. Interiorul a primit si el imbunatatiri considerabile atat in materie de spatiu cat si atunci cand intra in discutie sistemele de confort si securitate. In plus este evidenta o apropiere de clasele superioare cu elemente imprumutate chiar si de la varful de lance SLS.

Noua Clasa B marcheaza si debutul unei noi platforme cu tractiune fata dezvoltata de Mercedes-Benz, ce va fi folosita si de urmatoarea evolutie Clasa A. Pentru a complimenta noua platforma nemtii au lasat o serie de noi propulsoare atat pe benzina cat si diesel, precum si o noua transmisie automata cu dublu-ambreiaj.

Motoarele pe benzina cu patru cilindri beneficiaza de a treia generatie a sistemului de injectie directa dezvoltat de nemti si au o cilindree de 1.6 l. Pentru inceput vor fi disponibile versiunile B 180 de 122 CP si B 200 de 156 CP, amandoua supraalimentate cu turbina. Oferta diesel numara tot doua propulsoare B 180 CDI de 109 CP si B 200 CDI de 136 CP. Odata cu noua Clasa B debuteaza si transmisia automata 7G-DCT cu doua ambreiaje si sapte trepte ce se remarca prin dimensiunile compacte si greutatea redusa.

Ca o premiera mondiala noua Clasa B va beneficia de aportul sistemului PRE-SAFE, lansat initial in 2002 pe Clasa S. Data oficiala de lansare a modelului pe piata interna nu a fost inca anuntata.

Adaugati comentariu