Noul Mercedes-Benz CLS: Primele imagini oficiale

Primele imagini oficiale cu noul Mercedes-Benz CLS și-au făcut apariția pe internet, cu doar o zi înainte de debutul de la L.A. Autoshow, grație publicației australiene Motoring.

Pentru cea de-a treia generație a coupe-ului cu patru portiere, Mercedes-Benz a decis să păstreze numele cunoscut „CLS“, deși casa germană a schimbat nomenclatura modelelor sale de nișă, ultima literă din denumirea acestora indicând corespondentul din gama convențională – A, C, E sau S. Combinația de litere GL este rezervată pentru SUV-uri, urmată de o literă a uneia dintre clasele menționate. Combinația de litere CL este utilizată de Mercedes pentru coupe-urile cu patru uși, iar cea acronimul SL este dedicat cabrioletelor cu două locuri. Iată, însă, că numele CLE nu va exista, deși noul CLS este bazat pe actuala Clasa E.

Noul Mercedes-Benz CLS afișează un design agresiv, cu faruri full-LED subțiri și stopuri cu formă nouă, triunghiulare. Cu o lungime de 4,99 metri, CLS va fi mai lung cu 6 cm decît donatorul de platformă E-Class (arhitectura modulară MRA). Pasajele roților din spate evazate, în stilul modelelor istorice Ponton, au fost eliminate, în timp ce elementul definitoriu al noului limbaj de design este, fără îndoială, superba grilă Panamericana, moștenită de la supercarul AMG GT facelift. Aparent, luneta din spate este, de asemenea, mai mare, pentru o mai bună vizibilitate.

Și la capitolul motorizări, noua generație CLS va aduce noutăți importante, urmând să fie disponibil în companiei noii familii de motoare cu șase cilindri în linie Mercedes-Benz. Potrivit primelor informații neoficiale, din gamă vor face parte o versiune turbo de 3 litri cu 367 CP (CLS 450) și un diesel de aceeași capacitate cu 286 CP. Clienții vor putea opta și pentru un turbo cu patru cilindri și 299 CP/400 Nm, cu arhitectură electrică pe 48V și un sistem micro-hibrid ce adaugă 14 CP și 150 Nm la puterea ansamblului. Motorizările cu opt cilindri vor fi disponibile doar pe viitorul model Mercedes-AMG GT 4, fratele cu patru portiere al supercarului AMG GT. Versiunea Shooting Brake va dispărea din gamă.

mercedes-benz-cls (6)

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top