Noul Mercedes-Benz EQV – Informații și fotografii oficiale

Noul Mercedes-Benz EQV (10)

Noul Mercedes-Benz EQV este primul MPV electric al lumii și se alătură modelelor eVito și eSprinter în familia van-urilor cu emisii zero de la Mercedes.

Noul Mercedes-Benz EQV are la bază conceptul EQV, dezvăluit în martie, la Salonul Auto de la Geneva. Sistemul de propulsie îi asigură o putere de 150 kW și o viteză maximă de 160 km/h.

Noul Mercedes-Benz EQV (13)

EQV este echipat standard cu un încărcător cu o capacitate de 11 kW, care permite încărcarea de la surse de curent alternativ acasă sau la stațiile publice de încărcare. În Europa EQV poate fi încărcat cu o putere maximă de până la 110 kW. Durează mai puțin de 45 de minute pentru ca bateria să se încarce de la 10 la 80%.

O baterie cu o capacitate de 90 kWh îi asigură o autonomie de 405 kilometri. Unitatea este amplasată sub podea, fără a compromite spațiul interior. Și această versiune poate fi configurată cu 7 sau chiar 8 locuri.

Noul Mercedes-Benz EQV (16)

Bateria sa se poate încărca și în mers, pentru că, la accelerări sau frânări, rotațiile mecanice sunt convertite în energie electrică. Cel aflat la volan poate influența nivelul de recuperare folosind padelele amplasate pe coloana de direcție. Cea din partea stângă oferă un nivel ridicat de recuperare, în timp ce aceea din partea dreaptă reduce nivelul. Sistemul ECO Assistant îl ajută pe șofer să obțină eficiența maximă, folosind informații furnizate de navigație, recunoașterea indicatoarelor rutiere și datele primite de la sistemele de asistență, reglând el însuși nivelul de recuperare.

Noul Mercedes-Benz EQV (15)

Și EQV primește sistemul MBUX (Mercedes-Benz User Experience) bazat pe inteligență artificială. Ecranul de 10 inci de înaltă rezoluție permite controlul setărilor referitoare la încărcare, la fluxul de energie și la consum. Sistemul permite și control vocal cu înțelegere a vorbirii naturale, activat prin rostirea salutului “Hey Mercedes”.

La exterior, EQV prezintă indicii clare că este un vehicul eco. Partea frontală cu o grilă închisă de culoare neagră și fante cromate, logo-ul EQ, jantele de 18 inci cu design dinamic îi confirmă apartenența la familia EQ. La interior, accentele rose gold și ramele circulare ale ventilațiilor în Silver Shadow îi conferă o imagine elegantă.

Modelul va fi construit la uzina Vitoria din nordul Spaniei, alături de Clasa V și Vito.

Adaugati comentariu