Noul Mercedes-Benz G-Class debutează la Detroit – imagini oficiale

Noul Mercedes-Benz G-Class va fi lansat luna viitoare, la Detroit, casa germană prezentând în avanpremieră primele imagini oficiale cu interiorul noii generații.

Modernizat radical pentru prima dată de la lansarea din 1979, noul G-Class va avea o cabină cu totul nouă, mult mai moderna și mai luxoasă decât predecesorul său, în diferitele sale iterații revizuite de-a lungul anilor.

Odată așezați în spatele volanului complet nou, preluat de S-Class, șoferii se vor afla înconjurați de tapițerie din piele veritabilă, ornamente din lemn cu pori deschiși și accente de fibră de carbon sau metal. Modelul nou va fi dotat cu numeroase compartimente noi de depozitare, inclusiv o zonă iluminată sub cotieră.

Modelul standard este dotat cu ceasuri de bord analogice, dar clienții pot comanda instrumente digitale cu diagonala de 12,3 inch, ce se combină cu afișajul central al sistemului de infotainment de 12,3 inch.

Referindu-se la opțiuni, Mercedes a confirmat că clasa G va fi oferită cu un sistem de sunet surround Burmester cu 16 difuzoare, precum și cu un pachet Active Multicontour Seat, care include scaune speciale față cu funcții de încălzire, ventilație și masaj. Există, de asemenea, un sortiment de opțiuni de decor designo, cum ar fi piele Lugano neagră, maro sau beige. Se oferă, de asemenea, pachetul Exclusive Interior Plus, care adaugă tapițerie din piele Nappa pe uși, consola centrală și tabloul de bord.

În ciuda adoptării unor tehnologii de ultimă generație, interiorul păstrează câteva tușe clasice de design, incluzând mâner de susținere de pe planșa de bord și cele trei comutatoare cromate pentru diferențialele față, central și spate blocabile. Există, de asemenea, două suporturi de pahare detașabile pe consola centrală și orificii de aerisire rotunde care imită farurile la fel de rotunde ale noului G-Class.

Clasa G 2019 este mai mare decât predecesorul său, ceea ce conferă mai mult loc pentru genunchi, umeri și cap. Cea mai importantă creștere vizează pasagerii din spate, care vor beneficia de încă 150 mm la nivelul picioarelor.

Mercedes nu a publicat și fotografiile de exterior, însă constructorul german a confirmat că clasa G își va păstra designul iconic care a rămas în mare parte același timp de zeci de ani. În special, compania a declarat că modelul își va păstra mânerele distinctive ale ușii, benzile de protecție și roata de rezervă montată pe hayon.

new-mercedes-g-class (4)

Adaugati comentariu