Noul Mercedes-Benz GLE dezvăluit înainte de New York

Deși prezentarea fizică oficială va avea loc săptămâna viitoare la salonul de la New York, Mercedes-Benz a făcut deja publice toate informațiile legate de noul lor SUV, modelul GLE. Noutatea principală, alături de schimbarea de nume din Clasa M, este o versiune plug-in hibridă care folosește un motor pe benzină și unul electric.

Din punct de vedere vizual, așa cum era de așteptat, noul GLE împrumută în mare parte designul recent lansatului GLE Coupe. Aceste linii de design includ partea frontală mult mai agresivă, bara de protecție nouă, capota motorului și luminile LED în spate și în față. Barele de amarare sunt standard, în timp ce bara spate dispune de țevi de eșapamament duble integrate.

Și interiorul a primit o serie întregă de modificări, una dintre cele mai importante fiind ecranul „plutitor” al sistemului de infotainment de 7 inci cu control rotativ și tactil pe tunelul central. Volanul și designul consolei centrale sunt de asemenea noi. Mercedes-Benz va pune la dispoziția clienților o gamă largă de opțiuni pentru culorile și materialele folosite la interior, printre care lemnul, fibra de carbon, dar și culori noi pentru tapițeria din piele: bej aprins, maro, cafeniu sau alb porțelan. Gama AMG va beneficia de tapițerie din piele Artico, direcție sport, bare de protecție spate și jante din aliaj de 20 de inci.

Mercedes-Benz GLE, W 166,  face lift 2015

În materie de dinamică, GLE va beneficia pentru prima dată de o soluție de propulsie hibridă, aceeași ca la modelul S 500 Plug-in Hybrid. Asta înseamnă 328 CP obținuți dintr-un motor V6 turbo de trei litri și 114 CP din motorul electric, adică o putere totală de 436 CP și un cuplu de 650 Nm.

Puterea este transmisă către cele patru roți prin intermediul unei cutii de viteze 7G-Tronic, iar șoferul are posibilitatea să schimbe între patru moduri de condus diferite, denumite „Hybrid”, „E-Mode”, „E-Save” and „Charge”. În modul electric ”E-Mode”, GLE 500e are o autonomie de aproximativ 30 de km la viteze mai mari de 130 km/h și un consum mixt de 3 litri /100 km. Reîncărcarea durează în jur de 2 ore.

Alte motorizări disponibile includ modelul GLE 250 d care folosește un diesel de doi litri și 201 CP, GLE 300 d cu un V6 diesel cu 255 CP, GLE 400 cu un V6 bi-turbo pe benzină de 328 CP și GLE 500 cu un V8 cu 429 CP. De asemenea, vor exista și cele două versiuni AMG, GLE 63 AMG și GLE 63 AMG S, prima cu 549 CP și cea de a doua cu 577 CP.

Indiferent de motorizare, consumul de carburant și emisiile de CO2 au scăzut (cu 17%, potrivit producătorului) grație utilizării transmisiei automate cu nouă rapoarte. În perioada imediat următoare vom cunoaște și prețurile pentru întreaga gamă, pe care ți le vom comunica imediat ce vor fi disponibile.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top