Noul Mercedes-Benz Viano disponibil în România

O noua generație Mercedes-Benz Viano vine în întâmpinarea clienților de utilitare ușoare. Ce aduce în plus noul model?

Noua generaţie Mercedes-Benz Viano, lansată pe piaţa autohtonă de Mercedes-Benz România, are ca tinta ridicarea nivelul de referinţă al confortului, calităţii materialelor şi al eficienţei în segmentul autovehiculelor comerciale uşoare.

Noile sisteme de propulsie reduc emisiile de gaze poluante şi consumul de combustibil, sporind în acelaşi timp performanţa. În plus, noul şasiu oferă confort şi siguranţă, iar habitaclul şi compartimentul pentru pasageri sunt mai dotate ca niciodată. 

Viano a rămas uşor de recunoscut în ceea ce priveşte designul, având steaua Mercedes-Benz în stilul autoturismelor actuale şi o secţiuni din spate nou creată. Astfel, în procesul de restilizare au fost preluate elemente din actuala gamă de autoturisme Mercedes-Benz.

Motorizare: motoare prietenoase cu mediul prevăzute cu tehnologia BlueEFFICIENCY

Cea mai importantă inovaţie prezentă la noul Viano este sistemul de propulsie complet nou. Toate motorizările respectă normele Euro 5 cu privire la emisiile de gaze poluante. Consumul de combustibil a fost din nou redus, împreună cu reducerile de emisii CO2 de până la 15 procente, în funcţie de versiunea motorizării. 

Pe lângă noua transmisie manuală ECO Gear cu şase trepte, tehnologia BlueEFFICIENCY cu funcţia ECO start/stop, care vine ca dotare standard, joacă un rol esenţial. Acest pachet de inovaţii este unic în categoria autovehiculelor de mare capacitate. 

Noile motoare cu patru cilindri şi geometrie variabilă a turbinei generează putere de 100 kW (136 CP) pentru Viano CDI 2.0 şi 120 kW (163 CP) pentru Viano CDI 2.2,  cu arbori de echilibrare care asigură o rulare extrem de lină.

Toate motoarele diesel sunt echipate cu un convertor catalitic de oxidare, un filtru de particule şi un sistem de recirculare a gazelor răcite de eşapament. Transmisia manuală cu şase viteze ECO Gear pentru toate modelele cu patru cilindri oferă un raport amplu pentru o performanţă optimă şi permite un consum scăzut de combustibil şi emisii reduse în acelaşi timp. 

Interiorul: echipament îmbunătăţit

Habitaclul este mai atractiv ca niciodată, existând şi un schimbător nou, butoane în panoul superior de control din centrul consolei şi o unitate de control poziţionată desupra capului. Numeroase elemente noi optimizează noul Viano, oferindu-i o gamă largă de opţiuni de personalizare şi asistenţă, adresate în primul rând şoferului. 

Echipamentul pentru Viano Trend şi toate modele mai înalte din gamă include acum un volan multifuncţional cu patru spiţe cu detalii cromate şi noi butoane de control. Volanul şi mânerul cutiei de viteze sunt îmbrăcate în piele nappa foarte plăcută la atingere. O nouă generaţie de sisteme audio a fost introdusă la toate versiunile din gama Viano. 
  
Nivelul de zgomot au fost de asemenea luat în vizor. Indelungi simulări computerizate şi o monitorizare continuă a rezultatelor autovehiculului au permis o reducere evidentă a nivelului zgomotului interior. Măsuri precum adăugarea de absorbante acustice în plus, ranforsare specifică a structurii autovehiculului, insularea sporită şi etanşarea modificată oferă un rulaj cât mai silențios.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Renault Trafic E-Tech Electric AutoExpert.ro

Test drive Renault Trafic E-Tech Electric

Renault își electrifică toată gama de vehicule comerciale. Ultimul pas al procesului se numește Trafic E-Tech Electric. L-am testat în Bordeaux, și

Scroll to Top