Noul Mercedes CLS: Primele imagini și detalii oficiale

Noul Mercedes CLS își dezvăluie secretele în avanpremiera debutului de la Los Angeles Motorshow. Primele imagini oficiale cu cea de-a treia generație a coupe-ului cu patru uși, disponibil din 2018 sub titulatura consacrată “CLS”.

Chiar dacă Mercedes și-a schimbat nomenclatura pentru SUV-uri și roadsterul SLC, CLS își păstrează denumirea, iar numele Mercedes CLE nu va co-exista în gamă alături de sedanul Mercedes E-Class, breakul T-Modell, Mercedes E-Class Coupé și Cabriolet.

Primele poze oficiale ale noului Mercedes CLS (încă slab camuflat) dezvăluie o parte frontală plată, cu blocuri optice înguste. Cu o lungime de 4,99 metri, CLS depășește clasa E cu 6 centimetri. Bosajele roților spate arcuite în stilul modelului istoric Ponton sunt, de asemenea, istorie, iar după AMG GT Roadster și SL, noul Mercedes CLS va primi și grila Panamericana. În spate, noile stopuri LED înguste pot fi văzute prin camuflaj. Se pare că și luneta este mai mare. Chiar dacă CLS este mai elegant decât clasa E, valoarea Cx a noii generații crește de la 0,23 la 0,26.

Interiorul noului Mercedes CLS este legat de noile Clase E și S, cu ecranele duale de 12,3-inch în prim plan și suprafețele de control tactile montate pe volan – acum și pentru pilotul automat. De asemenea, programul de wellness pentru funcții de masaj și relaxare va fi prezent pe lista de opțiuni.

mercedes-cls-official (2)

În ceea ce privește motorizările, noul Mercedes CLS va beneficia de noua generație de motoare turbo cu șase cilindri în linie, alimentate cu benzină și motorină, la care se alătură un motor turbo pe benzină cu patru cilindri de 2,0 litri, 299 CP și 400 Nm, pentru modelul CLS 350, cu arhitectură electrică de 48 V și sistem micro-hibrid cu alternator ISG ce dezvoltă în plus 14 CP și 150 Nm. Varianta CLS 450 este echipată cu un turbo de 3.0 litri cu șase cilindri și 367 CP. Dieselurile vin în format cu patru și șase cilindri și 245 și 286 CP.

La capitolul șasiu, noul Mercedes CLS va putea fi dotat în premieră cu suspensie pneumatică, în timp ce suspensia clasică de oțel poate fi opțional combinată cu amortizoare adaptive. De asemenea, vor fi disponibile versiuni cu tracțiune integrală. Motoarele V8 vor fi oferite doar în versiunea AMG, iar modelul Shooting Brake va dispărea din gamă.

Premiera oficială va fi sărbătorită la Salonul Auto de la Los Angeles din noiembrie. Noul CLS va fi disponibil la comanda începând cu luna decembrie și va fi livrat începând cu luna martie 2018.

mercedes-cls-official (5)

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top