Noul Mercedes E-Class – toate secretele interiorului

Noul Mercedes E-Class își dezvăluie treptat fiecare secret. Acum a sosit momentul să descoperim interiorul noului model, dezvăluit în totalitate, înaintea premierei care va avea loc în ianuarie, la salonul auto de la Detroit. Inspirat de S-Class, bordul ultra-modern prezintă o configurație futuristă cu display-uri duale. DETALII COMPLETE.

După un lung șir de fotografii și clipuri spion care trădau fiecare aspect – inclusiv interiorul celei de-a cincea generații E-Class – Mercedes a decis să dezvăluie secretele tehnologice și detaliile complete despre interiorul noii sale limuzine.

Experții în tehnologie se vor simți ca acasă în noul Mercedes E-Class, care urmează calea progresivă deschisă deja de fratele mai mare, S-Class. Panoul de bord standard este istorie. Acum bordul este dominat de două display-uri cu dimensiuni generoase, avînd fiecare o diagonală de 31.2 cm sau 12,3 inchi. Rezoluția totală a ansamblului este de 1920 x 720 pixeli și, deși există două ecrane, acestea par să se îmbine într-unul singur, fără a mai fi separate de comutatoarele clasice inserate între ele, ca în cazul Clasei S.

2016-mercedes-e-class-1

Consola centrală găzduiește display-ul central conectat direct la sistemul multimedia al Clasei E, ultra-modernul Comand Online. Dacă este dotat cu sistem de navigație, E-Class înfățișează practic hărțile în format complet, pe ecranul central. Diagrame informative și animații sunt redate alternativ pe 2/3 din suprafața display-ului din dreapta, în timp ce secțiunea de 1/3 rămasă prezintă informații adițională (care poate fi, de asemenea, configurate). Se poate alege dintre trei opțiuni pentru configurarea display-ului (Classic, Sport și Progressive), alternînd imaginea panoului de bord și a conținutului indicat de fiecare dintre ecrane.

În versiunea de bază, Mercedes E-Class 2017 vine doar cu un display central cu o diagonală de 21,3 cm, care are o rezoluție de 960 x 540 pixeli. În loc de instrumentele de bord electronice, șoferul privește două ceasuri rotunde, clasice, care încadrează un display color de 17 cm (8,4 inch), acesta redînd diverse informații oferite de către calculator, navigație etc. Consola centrală găzduiește și patru prize de aer și – chiar sub comutatoarele care reglează clima, un ceas analog cu aspect luxos.

2016-mercedes-e-class-4

Încă o inovație importantă care însoțește Mercedes-ul E-Class 2016 este apariția unui duet de touchpad-uri cu tehnologie touch, amplasate pe spițele volanului. Acestea îi permit șoferului să acceseze meniul sistemului multimedia prin mișcări de glisare. Alternativ, interacțiunea cu deja familiarul touchpad de la baza consolei centrale este, de asemenea, posibilă.

Două console centrale diferite

Bordul integrează detaliile de design specifice modelelor Mercedes, fiind inspirat de către Clasele C și S. Display-ul dă senzația că practic plutește, o senzație sporită de prezența sistemului de iluminare ambientală cu LED-uri – configurabil în 64 de culori. Modelele dotate cu o transmisie automată prezintă o consolă centrală continuă, două finisaje contrastante fiind disponibile pentru modelele cu transmisie manuală.

o9wy4fubf6zf

Un suport pentru încărcarea inductivă a telefoanelor mobile și o mufă USB pentru funcții Apple CarPlay sunt ascunse acum în compartimentul aflat la baza consolei, două conexiuni USB în plus și un card de memorie SD, fiind, de asemenea, disponibile în compartimentul de depozitare aflat în cotieră.

2016-mercedes-e-class-5Evident, interiorul este îmbrăcat în totalitate în lemn, piele și aluminiu, în funcție de configurare.

Și la capitolul scaune, există o arie largă de opțiuni. Mercedes a configurat scaunele în mod diferit, în funcție de linia de echipare. În versiunea de bază, acestea sunt disponibile cu tapițerie textilă. La linia de echipare AVANTGARDE, locurile prezintă cusături încrucișate și funcție de ventilare. În cazul liniei AMG, Mercedes E-Class va oferi mai multă susținere laterală, în timp ce scaunele rezervate pentru linia Exclusive se disting prin cusăturile dispuse longitudinal și combinațiile asortate de materiale textile și piele. Și ultima, dar nu cea din urmă, linia exclusivă Designo aduce o tapițare cu aspect de diamant.

E-Klasse InterieurE-Class Interior

Așa cum era de așteptat, noul E-Class va încerca să satisfacă până și cele mai pretențioase urechi. Mercedes oferă ca dotare standard un sistem audio profesional cu bass frontal, în timp ce sistemul audio surround ultra-modern Burmester este disponibil ca opțiune – o versiune modernizată a sistemului de sunet care se regăsește la S-Class.

Noi sisteme de asistență pentru Mercedes E-Class

Zonele în care Mercedes E-Class va face un pas uriaș în față sunt cele ale confortului și siguranței, diverse sisteme pentru rulare semi-autonomă aflîndu-se în prim plan.

Complet noi sunt sistemele Intelligent Drive Next Level și Evasive Steering, funcții semi-autonome al căror control poate fi preluat – în orice moment – de către șofer. De asemenea o noutate la E-Class este Active Brake Assist, cu funcție de traversare a intersecției. În plus, în premieră pentru industria auto, E-Class oferă și capacitatea de comunicare Car-to-X, care are la bază tehnologia wireless, vehiculul comunicînd fără restricții cu alte mașini cu dotări similare, putînd avertiza șoferul, putînd frâna în situații riscante. Ca opțiune, noul E-Class poate fi controlat de la distanță prin intermediul unei aplicații instalate pe smartphone, pentru ca mașina să execute singură manevrele spinoase de parcare. Smartphone-ul poate fi folosit și pentru a închide și a deschide portierele. Șoferul va avea posibilitatea să lase mașina în siguranță atunci când o părăsește pentru scurt timp.

Adaugati comentariu