Noul Mercedes GLE sosește în 2018 – PRIMELE IMAGINI

Noul Mercedes GLE a fost surprins sub formă de prototip înaintea debutului din 2018. Mai sportivă și mai ușoară, următoarea generație a SUV-ului de clasă mare Mercedes are la bază noua Clasa E.

Din punct de vedere vizual, noua generație Mercedes GLE nu reprezintă o revoluție, ci mai degrabă o evoluție. Șorțurile și pragurile sunt redesenate, grila este modificată. Atât cât ne permite camuflajul să vedem, noua mașină vine cu linii mai puțin drepte față de actualul GLE, obținînd astfel forme mai rotunjite, familiare pentru fanii fratelui mai mic, GLC.

De asemenea, montantul spate caracteristic continuă să dea impresia că se opune direcției de mers. Și ultima, dar nu cea din urmă, aerodinamica ar trebui să facă un pas uriaș înainte, iar – în combinație cu tracțiunea spate standard – să reducă semnificativ cifrele de consum ale SUV-ului de clasă mare.

Noul Mercedes GLE W167 va fi construit pe platforma MRA a actualului E-Class. Această mutare este menită să reducă masa cu circa 100 kilograme – se pare că borna de două tone nu va fi atinsă de SUV-ul în versiunea de bază.

mercedes-gle (2)

Odată cu apariția noii familii de motoare cu șase cilindri, așteptată să-și facă apariția și pe Clasa E și să se regăsească și sub capota noului GLE, modelele AMG nu vor juca rolul secundar în gamă. Chiar din contră, pentru că Mercedes plănuiește nu unul, ci două modele AMG de la bun început. În locul unității V8 de 5,5 litri, GLE va folosi noul V8 biturbo de 4 litri, creditat cu 571 CP (în versiunea standard) sau chiar cu 612 CP (în versiunea S). O propunere mai cuminte se va materializa sub forma modelului Mercedes-AMG GLE 43, propulsat de motorul twin-turbo de 3 litri cu șase cilindri și 401 CP. Un sistem de propulsie hibrid este, de asemenea, confirmat pentru noul Mercedes GLE 2018.

În altă ordine de idei, noul Mercedes GLE ar trebui să arate și o serie de veleități superioare în off-road, în comparație cu predecesorul său. În plus față de garda la sol mărită și de protecția sporită a subcadrului în partea posterioară, Mercedes GLE 2019 va beneficia și de articulații întărite pe puntea din spate, suspensie pneumatică și diferențiale cu alunecare limitată. În ceea ce privește transmisia, cutia 9G-Tronic cu 9 viteze va fi oferită standard.

Așteptăm apariția noului Mercedes GLE pe parcursul anului 2018, acesta făcîndu-și probabil debutul timpuriu la salonul auto de la Detroit de anul viitor.

Sursă foto: auto-motor-und-sport.de

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top