Noul Mercedes S-Class primește direcție integrală și suspensie E-Active Body Control

Mercedes S-Class W223

Ceea ce am anticipat acum câteva luni a fost confirmat oficial de Mercedes. Noul Mercedes S-Class W223 primește în premieră direcție integrală dar și suspensia E-Active Body Control lansată la Mercedes GLE în 2019.

Mercedes ne servește cu lingurița inovațiile de la noul vas amiral Mercedes S-Class W223. După ce pe 8 iulie au prezentat în premieră noul sistem multimedia MBUX, acum dezvăluie primele informații despre noua direcție integrală, suspensia E-Active Body Control și noile sisteme pasive active și pasive de siguranță. Să le luăm pe rând.

Direcția integrală

În clasa de lux, direcția integrală există de ceva timp fiind disponibilă deja la BMW Seria 7 din 2008. Aceeași facilitate o oferă și Audi A8. Și Mercedes vine cu această facilitate dar în premieră direcția integrală se poate comanda cu două unghiuri de bracaj pentru puntea spate: până la 4,5 grade și până la 10 grade.

În versiunea în care roțile spate se orientează în sens invers celor din față cu până la 10 grade, diametrul de bracaj al versiunii cu ampatament lung se scurtează cu 2 metri până la 11 metri.

la fel ca la rivalii săi, până la 60 km/h, roțile spate sunt orientate în sens invers celor din față iar la viteze mai mari de 60 km/h, roțile spate se orientează în același sens cu cele din față. Direcția integrală este oferită opțional.

direcția integrală Mercedes S-Class W223

Suspensia E-Active Body Control

Prezentată în premieră în 2019 pe noul SUV Mercedes GLE, suspensia E-Active Body Control  este singurul sistem de pe piață ce controlează individual forța de amortizare pe fiecare roată. Acesta este alimentat la rețeaua de 48V, iar suspensia hidropneumatică generează forțe mai mari decât forța gravitațională permițând suspensiei să danseze sau să se modifice cursa suspensiei individual la fiecare roată.

Pe modul Comfort, sistemul Road Surface Scan utilizează camera stereo pentru a monitoriza calitatea drumului și ajustează amortizoarele în funcție de denivelările din față.
Pe modul Curve, mașina se înclină în viraje, contracarând forța centrifugă și oferind astfel un confort superior pasagerilor.

Pre-Safe Impulse Side

Cu ajutorul noii suspensii E-Active Body Control, în cazul unui impact lateral suspensia ridică automat caroseria astfel că forțele de coliziune sunt preluate de strcutra de rezistență mașinii și nu de uși,protejândmai bine pasagerii.

Airbaguri frontale pentru pasagerii din spate

 

Mercedes S-Class a fost dintotdeauna o catedrală a siguranței. Acum pentru prima oară Mercedes oferă airbaguri frontale pentru cei doi pasageri de pe locurile exterioare spate.
Pe anumite piețe va exista și un airbag central față poziționat între șofer și pasagerul din față în spătarul scaunului șoferului din partea dreaptă.

Noi sisteme active de siguranță

Pachetul Driving Assistance vine cu funcții noi:
– Când șoferul sau pasagerul față vor să deschidă ușa să iasă din mașină, un semnal luminos roșu în oglinda exterioară și o activare a luminei ambientale avertizează dacă vine o mașină sau un biciclist. Acest lucru este posibil deoarece asistentul interior al sistemului MBUX recunoaște când mâna se apropie de clanța interioară a ușii.
– Active Steering Assist asistă șoferul în formarea unui coridor de urgență în caz de accident
– Active Parking Assist vine cu 12 senzori față și spate cu performanțe superioare, o interfață mai simplă în sistemul MBUX, frână automată la mersul în marșarier dacă se apropie o mașină și pachet parcare cu cameră la 360 grade.

Adaugati comentariu