Noul Nissan Micra

Nissan a hotărât că a venit vremea pentru o nouă generație Micra, mai bine adaptată la cerințele pieței, care se află într-o continuă schimbare.

Nissan Micra a fost întotdeauna un model cheie în gama constructorului japonez. Dar a venit vremea pentru o nouă generație, mai bine adaptată la cerințele pieței, în continuă schimbare. Noul model a fost lansat la Salonul Auto de la Geneva și a fost construit pe o nouă platformă globală „V”. În Europa, constructorul japonez va introduce două versiunii de motoare din noua generație.

Propulsorul de bază va fi unul pe benzină de 1,2 litri cu trei cilindrii care livrează 80 CP și dezvoltă un cuplu maxim de 108 Nm. Emisiile de CO2 ale acestui motor sunt extrem de reduse, atingând nivelul de 115 g/km. Următorul motor din gama Micra va fi tot de 1,2 litri, dar supraalimentat și cu injecție directă pe benzină. Acesta va dezvolta o putere maximă de 97 CP și un cuplu moto de 142 Nm. Acest motor a fost dezvoltat cu gândul la emisii de CO2 foarte reduse, în combinație cu sistemul stop-start din dotare ajungând la doar 95 g/km.

Cele două versiuni de motorizare ale noului Micra vor putea fi comandate fie cu o transmisie manuală în cinci trepte, fie cu una automată cu variație continuă CVT. Noul model va putea fi echipat cu o paletă interesantă de accesorii care sporesc gradul de confort, inscusiv senzori de parcare, sistem de navigație sau acoperiș panoramic. Noul model va ajunge în showroomurile europenilor începând cu toamna acestui an.

Adaugati comentariu