Noul Opel Astra: noua generație a hatchback-ului german se prezintă

A șasea generație a modelului Opel Astra are, în premieră, variante electrificate plug-in hybrid, dar păstrează și motorizări clasice benzină și diesel.

Opel prezintă oficial noua generație a modelului compact Astra. Cu un look diferit, puternic inspirat de actualul limbaj de design al mărcii germane, Astra aduce pentru prima dată versiuni electrificate plug-in hybrid. Noul model folosește platforma EMP2 din cadrul grupului Stellantis, fiind practic identică din punct de vedere mecanic cu noul Peugeot 308.

The new 2021 Opel Astra

Opel Astra – plug-in hybrid

Pentru prima dată în istoria modelului compact german, Astra va putea fi comandată și în versiuni electrificate. Opel nu propune o varianta full-electrică, ci două modele plug-in hybird cu alimentare la priză. La fel ca și fratele de platformă, Peugeot 308, modelele PHEV folosesc motorul 1.6 turbo ce poate oferi 150 sau 180 CP alături de un motor electric de 110 CP și o cutie de viteze automată cu opt trepte. Puterea totală a sistemului PHEV poate fi de 180 sau 225 CP. Motorul electric este alimentat de o baterie li-ion de 12.4 kWh. Autonomia în mod full-electric este de aproximativ 50 kilometri. Bateria poate fi încărcată la o priză casnică, sau la o stație de încărcare AC, chargerul mașinii având 7.4 kW.

Gama de motorizări este completate de motoare turbo pe benzină de 1.2 litri cu trei clindri ce vor fi oferite în variante de 110 sau 130 CP și un turbodiesel cu patru cilindri de 130 CP. Cutia de viteze manuală cu șase trepte este oferită în standard, opțional, clienții putând alege cutia automată cu opt trepte.

La nivel de design, Astra se aliniază actualului trend Opel cu partea frontală domniată de elementrul de design numit Vizor. Acesta a debutat pe noul Mokka și apoi a fost adoptat pe rând și de modelele Crossland facelift și Grandland facelift. Astra are acum faruri LED rectangulare integrate în elementul vizor. Modelul folosește cea mai avansată versiune a blocurilor optice Intellilux cu 168 elemente LED.

Caroseria poate fi vopsită opțional în două culori, cu plafon în culoare contrastantă, iar jantele pot avea dimensuni între 16 și 18 inch.

Astra a crescut față de modelul precedent, având acum o lungime de 4374 mm și o lățime de 1860 mm, ampatamentul fiind de 2675 mm. Portbagajul oferă un volum de 422 litri.

La interior, Opel a adus cockpitul digital Pure Panel, ce a debutat pe modelul Mokka. Păstrând comenzi fizice doar pentru comenzile importante și eliminând elemente inutile, cel de la volan are în față două ecrane digitale unite într-o singură unitate. Conectivitatea Apple CarPlay și Android Auto este standard.

Comenzile pentru noua generație Astra încep din această toamnă, primele exemplare urmând a fi livrate la începutul anului 2022.

Via Opel

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top