Noul Opel Astra va fi lansat la Frankfurt, va fi complet nou

Opel se poate lăuda cu faptul că a ajuns la a 11-a generație a modelelor sale de clasă compactă – chiar dacă nu s-au numit Astra de la început – iar cel mai nou membru al gamei va fi prezentat oficial în cadrul Salonului auto de la Frankfurt de anul acesta.

Nu se întâmplă foarte des ca un producător auto să pună la dispoziție poze oficiale cu o mașină camuflată (asta pentru că, în definitiv, pozele cu mașina camuflată au foarte puțin sens, spre deloc), însă exact asta a făcut astăzi Opel, cu mențiunea că versiunea finală va avea „un design extraordinar”.

Afirmația îi aparține lui Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO Opel Grup, despre care poți spun că e un pic părtinitor, deci nu-i putem lua cuvintele fără o urmă de rezervă. Totuși, designul exterior nu a fost niciodată problema compactelor Opel (poate cu o mică reținere față de generația Astra H), iar ultimele modele ale companiei au arătat și ele foarte bine, așa că ne putem aștepta la un design izbutit pentru noul Astra.

Informația cu adevărat importantă, însă, este că noul model a fost dezvoltat de la zero pe baza noii platforme D2, rezultând un autovehicul revoluționar, mai eficient din toate punctele de vedere. Sunt cuvintele lor, nu ale noastre – noi ne rezevăm părereile pentru după primul drive-test.

astra - autoexpert.ro (5)

Așa cum era de așteptat, această eficiență vine din mai multe locuri. Pe de o parte, spațiul interior a crescut (substanțial, chiar, potrivit celor care au condus deja modelele pre-producție) pe fondul unei reduceri a dimensiunilor exterioare (49mm în lungime, 26 mm în înălțime și un ampatament mai scurt cu 23 mm), iar masa totală a mașinii a fost redusă (cu cel puțin 120 kg) pentru un comportament dinamic mai agil și un consum redus de carburant și pe de altă parte noul Astra va folosi doar motoare de ultimă generație, multe dintre ele lansate anul acesta sau anul trecut.

„Fiecare generaţie a ridicat ştacheta în materie de siguranţă, confort şi eficienţă. Încă o dată, noul Astra va stabili noi standarde în clasa autovehiculelor compacte. Printre altele, va fi primul model Opel nou care va fi lansat cu serviciul unic conectat Opel OnStar, gata să vă ofere asistenţă şi ajutor 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an”, a spus Dr. Karl-Thomas Neumann.

Este inutil să amintim de importanța modelului Astra pentru producătorul german, Opel vânzând peste 24 de milioane de mașini compacte de la primul model Kadett și până acum. Pe fondul unei scăderi a cotei de piață și a ofensivei din zona asiatică (în special din Coreea), succesul noului Opel Astra este cu atât mai important pentru companie. Premisele sunt bune, așa că așteptăm toamna pentru a-l vedea și a-l conduce.

https://youtu.be/os4mjKLJxqE

Adaugati comentariu