Noul Opel Corsa a ajuns din greșeală pe internet. Cum arată?

Noul Opel Corsa (4)

Noul Opel Corsa ar fi trebuit să fie dezvăluit luna viitoare, dar fotografiile ajunse din greșeală pe internet le-au stricat planurile nemților. Un forum francez a făcut publice imaginile pe care ar fi trebuit să le vedem abia în iunie.

4 iunie era data prezentării oficiale a noului Corsa. Dar mașina a ajuns în online cu două săptămâni mai devreme. În imagini apare și noul eCorsa cu motor electric. Opel promite un preț atractiv pentru prima electrică a brand-ului.

Noul Opel Corsa (5)

Micul Corsa preia elemente de design de la frații cu gardă mare la sol, cum ar fi grila față, flancată de faruri IntelliLux LED, dar și linia care taie portbagajul, asemănătoare și cu ceea ce știm de la Astra.

Noul Corsa cu motor convențional, aflat la cea de-a cincea generație, va fi cu până la 108 de kilograme mai ușor decât modelul pe care îl înlocuiește, în funcție de versiune. Masa minimă va fi – tot în funcție de versiune – de numai 980 de kilograme, anticipează britanicii de la Autocar.

Noul Opel Corsa (1)

Cabina mașinii de oraș primește un instrumentar de bord digital, dar și un ecran tactil de mari dimensiuni, amplasat în consola centrală.

La baza noului model se află platforma CMP (Common Modular Platform) cu tracțiune față, pe care grupul PSA a construit și noul Peugeot 208. Și gama de motorizare va fi identică, acolo regăsindu-se un motor pe benzină de 1,2 litri, cu două versiuni de putere, și un motor diesel de 1,5 litri, care dezvoltă 100 de cai putere.

Noul Opel Corsa (6)

Peugeot e-208 îi împrumută sistemul de propulsie și fratelui german, eCorsa. Astfel, acsta va primi un motor electric, care va produce 136 de cai putere și 260 Nm. energia va fi stocată într-o baterie cu o capacitate de 50 kWh, care îi va asigura noului model o autonomie de 350 de kilometri, conform ciclului WLTP. Opel va renunța la versiunea cu trei uși, cea de-a cincea generație fiind disponibilă doar cu cinci portiere.

Noul Corsa, atât cu motor termic, cât și cu motor electric, va fi disponibil începând cu această toamnă.

Noul Opel Corsa (7)

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Mazda MX-5 NC autoexpert.ro

Second hand – Mazda MX-5 NC (Mk III)

Cu mașina asta, MX-5 NC, mergi la sigur, pentru că fiabilitatea și plăcerea de a conduce merg mână-n mână! Foto: Mazda Conducere

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top