Noul Opel Insignia Grand Sport: Primele detalii și imagini oficiale

Noul Opel Insignia va fi lansat în martie 2017, la Salonul Auto de la Geneva, în compania unui nume la fel de nou: Insignia Grand Sport.

„Numele Opel Insignia Grand Sport reflectă dinamica eficientă a viitorului nostru model vârf de lance, care intră într-o nouă dimensiune – eleganța, greutatea redusă și agilitatea creează o combinație extrem de atrăgătoare”, a declarat Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO al Opel Group.

Opel Insignia Grand Sport are o arhitectură complet nouă, platforma Epsilon II a grupului GM. Inginerii Opel s-au axat în principal pe reducerea greutății: prin utilizarea de materiale ușoare, masa la gol a noului model a scăzut cu până la 175 kg.

În contrast, dimensiunile interioare și exterioare s-au amplificat comparativ cu vechiul model. Ampatamentul este cu 9 cm mai generos, dar datorită consolelor față și spate mai scurte, lungimea a crescut cu numai 5,5 cm. În același timp, noul Opel Insignia este cu aproape 1 cm mai lat și are o gardă la sol cu 3 cm mai coborâtă. Aceste proporții modificate îi conferă noii generații Insignia un aspect mai atletic.

Datorită noilor proporții și spațiul interior este mai generos. Locul la cap și genunchi, la nivelul locurilor din spate, a fost semnificativ îmbunătățit, asemenea poziției la volan, care a devenit mai sportivă: gleznele șoferului stau acum cu 30 mm mai jos decât înainte. Farurile full LED adaptive IntelliLux vor fi dotate cu 32 diode LED individuale, în loc de 16, pentru a oferi o intensitate luminoasă mai bună.

Vor exista, în continuare, trei versiuni de caroserie: un hatchback cu hayon decupat amplu, intitulat Grand Sport, un sedan și un break convențional (Sports Tourer). Suspensia adaptivă FlexRide va fi, de asemenea, inclusă pe lista de opțiuni, în timp ce vechea transmisie automată cu șase trepte va fi înlocuită cu o cutie nouă, modernă, cu opt rapoarte.

Și gama de motorizări va fi înnoită. Noul Opel Insignia va fi oferit în trei noi versiuni pe benzină: un turbo de 1,5 litri și 140 sau 165 CP și un turbo de 2 litri și 250 CP, disponibil exclusiv cu tracțiune integrală și cutie automată. Pentru gama diesel, spectrul de putere va fi cuprins între 110 și 170 CP, cilindreea motoarelor fiind unică: 2 litri.

Noul Opel Insignia Grand Sport are misiunea de a duce mai departe succesul comercial al predecesorului său. Din 2008 pana in prezent au fost vandute peste 900.000 de autovehicule Insignia.

The new Opel Insignia Grand Sport

Adaugati comentariu