Noul Porsche 911 Carrera în România

La 48 de ani de la lansare, Porsche reinventează modelul 911 Carrera care este disponibil și pe piața din România, în două variante: 911 Carrera și 911 Carrera S. Primele maşini au fost prezentate în cadrul unui eveniment exclusivist, miercuri, 14 decembrie 2011.

Deşi împlineşte 48 de ani, Porsche 911 Carrera este mai tânăr ca niciodată: generaţia complet înnoită a acestui model cu statut de simbol al maşinilor sport, intră în lumina reflectoarelor cu silueta sa alungită şi joasă, cu contururile încărcate de tensiune şi detalii concepute cu cea mai mare precizie.

Totuşi, în ciuda noilor trăsături, de la prima privire devine evident faptul că este fără doar şi poate un 911. Fidel tradiţiei, design-ul inconfundabil Porsche, cu linii musculoase, emană putere şi eleganță.

Caroseria complet nouă, uşoară, este realizată dintr-o combinaţie de aluminiu şi oţel, contribuind în mod semnificativ la reducerea de greutate de până la 45 de kilograme, în condiţiile unei rigidităţi mult îmbunătăţite. Optimizarea caracteristicilor aerodinamice – inclusiv prin eleronul posterior mai lat, retractabil – măreşte chiar mai mult apăsarea aerodinamică, menţinând totodată valoarea foarte bună a coeficientului aerodinamic.

Pentru a completa linia exterioară modernă, designerii au conceput un interior a cărui arhitectură se inspiră din cea a modelului Porsche Carrera GT. Şoferul este integrat acum mai bine la bordul maşinii, graţie consolei centrale elevate frontal, la care, specific maşinilor de curse, maneta schimbătorului de viteze este poziţionată mai sus, mai aproape de volan.

La fel ca la exterior, şi în interior se regăsesc elementele Porsche clasice: cele cinci instrumente rotunde de bord, dintre care unul este un display multifuncţional de înaltă rezoluţie, turometrul dispus central şi contactul aflat în stânga volanului.

În comparaţie cu modelul precedent, consumul şi emisiile au fost reduse cu până la 16%. Aceasta este posibil mulţumită, de exemplu, sistemelor şi funcţiilor precum Auto-Start-Stop, managementul termic, recuperarea energiei de frânare, prima transmisie manuală cu 7 viteze din lume şi aşa-numita funcţie „Coasting” în combinaţie cu Porsche-Doppelkupplungsgetriebe (PDK).

Noua servodirecţie electro-mecanică nu oferă doar precizia şi feedback-ul cu care ne-a obişnuit Porsche, ci contribuie şi la sporirea eficienţei şi la reducerea consumului de combustibil.

“Niciun alt model nu reprezintă marca Porsche mai mult! Timp de aproape o jumătate de secol, 911 a arătat tot ce este mai bun într-o mașină sport. Acest model întruchipează identitatea și valorile Porsche așa cum niciun alt model nu ar putea să o facă. 911 este ADN-ul Porsche!” declară Dana Cortina, Director General Porsche Inter Auto România.

În România, 911 Carrera are un preţ de pornire de 97.560 Euro, iar 911 Carrera S 112.847 Euro, cu TVA inclus şi dotările conform standardului național.

Adaugati comentariu