Noul Porsche Cayenne: Primele imagini oficiale sunt aici

Primele imagini oficiale cu noul Porsche Cayenne au ajuns pe internet, cu doar 48 de ore înaintea lansării oficiale. A treia generație a SUV-ului Porsche va fi mai dinamică și mai ușoară.

Imaginile publicate de revista britanică AutoExpress dezvăluie un design extrem de apropiat de cel al modelului precedent, Porsche alegând calea evoluției, mai mult decât a făcut-o în cazul noului Panamera. Profilul caroseriei este, totuși, sensibil mai sportiv, iar blocurile optice față și spate complet redesenate amintesc din nou de Panamera.

Dacă designul nu aduce noutăți majore, platforma tehnică este complet nouă, arhitectura modulară MLB, folosită și de Audi Q7. În consecință, noul Porsche Cayenne, cu 10 cm mai scurt decât modelul înrudit de la Audi, va fi mai ușor cu aproximativ 200 kg decât modelul anterior.

La debut, Cayenne va fi oferit exclusiv alături de două motorizări turbo alimentate cu benzină, unitățile V6 și V8 cunoscute deja de la noua generație Panamera, variantele diesel urmând să își facă intrarea în gamă din a doua parte a anului viitor. Modelul standard V6 va avea o cilindree de 3,6 litri și o putere maximă de 340 CP, în timp ce varianta Cayenne S V8 de 3,9 litri este creditată cu 460 CP, în format S, respectiv 600 CP în straiele Turbo.

porsche-cayenne (9)

În ceea ce privește transmisia, Porsche va apela la o cutie automată cu opt trepte și convertizor clasic de cuplu și nu la transmisia cu dublu ambreiaj folosită de sedanul Panamera, construit pe o platformă diferită, arhitectura MSB a grupului VW. Suspensiile au fost complet recalibrate de Porsche. Modelele de bază vor fi înzestrate cu suspensie pasivă, versiunile S cu suspensie adaptivă, iar cele Turbo cu suspensie pneumatică.

Lansarea noului Porsche va putea fi urmărită live pe internet, pe data de 29 august, evenimentul de prezentare urmând să înceapă la ora 22:00, ora României. Transmisiunea live va fi transmisă în direct, la adresa: http://newsroom.porsche.com/cayenne2017

porsche-cayenne (1)

Adaugati comentariu