Noul Porsche Cayenne se lansează pe 29 august – prima imagine

Noul Porsche Cayenne va fi dezvăluit oficial pe 29 august, în avanpremiera premierei de la Salonul Auto de la Frankfurt. A treia generație a SUV-ului Porsche va fi mai dinamică și mai ușoară.

Construit pe platforma modulară MLB, folosită și de Audi Q7, noul Porsche Cayenne va fi cu 10 cm mai scurt decât modelul înrudit de la Audi, masa la gol urmând să fie redusă cu aproximativ 200 kg, comparativ cu modelul anterior. Suspensiile au fost complet recalibrate de Porsche. Modelele de bază vor fi înzestrate cu suspensie pasivă, versiunile S cu suspensie adaptivă, iar cele Turbo cu suspensie pneumatică.

La debut, Cayenne va fi oferit exclusiv alături de două motorizări turbo alimentate cu benzină, unitățile V6 și V8 cunoscute deja de la noua generație Panamera, variantele diesel urmând să își facă intrarea în gamă din a doua parte a anului viitor. Modelul standard V6 va avea o cilindree de 3,6 litri și o putere maximă de 340 CP, în timp ce varianta Cayenne S V8 de 3,9 litri este creditată cu 460 CP, în format S, respectiv 600 CP în straiele Turbo.

Frânele față vor fi echipate cu etriere cu 10 pistonașe, opțional fiind oferite și discuri ceramice. La capitolul transmisie, Porsche va apela la o cutie automată cu opt trepte și convertizor clasic de cuplu.

De vină pentru noua strategie este scandalul Dieselgate, care a afectat imaginea motorizărilor diesel, chiar pe cea a celor asociate cu modelele premium precum Cayenne. Porsche va miza, în schimb, pe o versiune plug-in hibridă, așteptată să debuteze înaintea modelelor alimentate cu motorină.

Lansarea noului Porsche va putea fi urmărită live pe internet, pe data de 29 august, evenimentul de prezentare urmând să înceapă la ora 22:00, ora României. Transmisiunea live va fi transmisă în direct, la adresa: http://newsroom.porsche.com/cayenne2017

Adaugati comentariu