Noul Renault Fluence a venit în România

Începând cu luna ianuarie 2013, noul Renault Fluence este disponibil pentru clienţii din România la un preţ de pornire de 14 900 euro, TVA inclus (versiunea Authentique 1,6 16 V 110).

Noul Renault Fluence, dezvăluit în premieră pe data de 1 noiembrie 2012, continuă strategia de reînnoire a design-ului Renault, integrând noua identitate vizuală a mărcii, ce poartă semnătura directorului de design, Laurens Van Den Acker.

Noul model păstrează designul fluid şi elegant al predecesorului său, dar capătă mai mult dinamism şi modernitate. În plus, confortul interior se menţine la un nivel ridicat, la care se adaugă o atenţie sporită pentru tehnologie şi calitatea finisărilor.

Noul Renault Fluence dispune de 4 versiuni de echipare, Authentique, Pro, Dynamique şi Privilege, precum şi de o gamă de motorizări adaptate exigenţelor clienţilor referitor la economia de combustibil şi plăcerea de a conduce:

– 4 versiuni diesel: noul 1.6 dCi 130 (cutie de viteze manuală în 6 trepte) dar şi 1.5 dCi 90 (cutie de viteze manuală în 5 trepte), 1.5 dCi 110 (cutie de viteze manuală în 6 trepte), 1.5 dCi 110 EDC (cutie cu transmisie automată cu dublu ambreiaj).

– 2 versiuni pe benzină: noul 1.6 16v 115 CVT X-Tronic (noua generaţie de transmisii automată cu variaţie continuă), la care se adaugă motorul cunoscut 1.6 16v 110 (cutie de viteze manuală în 5 trepte).

Noutatea majoră este reprezentată de motorul 1,6 dCi 130, cel mai puternic din clasa sa pentru acest nivel de cilindree, ce surprinde prin consum redus de 4.6 l/100 km şi un nivel scăzut al emisiilor de CO2 : 119 g CO2/km.

Rezultat al colaborării dintre inginerii mecanici ai Renault şi cei ai Renault Sport F1, motorul Renault dCi 130 beneficiază de rezultatele experienţei şi expertizei acestora în materie de performanţe, reducere a frecărilor interne în exploatare, dar şi în privinţa fiabilităţii şi robusteţii.

O altă noutate importantă pentru noul model este motorul 1.6 16V 115, asociat unei cutii de viteze automate CVT X-Tronic, de ultimă generaţie.

Acest motor este un produs al Alianţei Renault-Nissan şi aduce pe şosele un Fluence mai sprinten, cu reacţii rapide, capabil să asigure în acelaşi timp economie de carburant şi emisii reduse de CO2. Preţurile de listă pornesc de la 14 900 euro (inclusiv TVA), pentru versiunea de intrare în gamă, Authentique 1,6 16V 110 şi ajung până la 21 000 euro ( inclusiv TVA) pentru versiunea Privilege 1,6 dCi 130. Printre echipamentele standard regăsim: ABS cu distribuţie electronică a forţei de frânare, asistenţă la frânarea de urgenţă şi aprindere automată a avariilor (A.F.U.), airbaguri frontale şi laterale cap-torace pentru şofer şi pasager, ESP (controlul traiectoriei), oglinzi retrovizoare reglabile şi degivrante electric, aer condiţionat manual, radio CD 4×20 W MP3 cu bluetooth, USB şi satelit de comandă pe volan, geamuri electrice faţă şi computer de bord.

Noul Renault Fluence va ajunge în showroom-urile din România în luna februarie 2013, însă clienţii pot deja să comande modelul la oricare din punctele de vânzare din reţeaua Renault.

Adaugati comentariu