Advertisement

Noul Renault Grand Kangoo: live de la IAA München

Renault Grand Kangoo AutoExpert.ro

Renault a prezentat noul Grand Kangoo. Acesta poate găzdui până la șapte persoane și e disponibil inclusiv în versiune electrică.

Până în prezent, peste 4,4 de milioane de exemplare Kangoo s-au vândut în 50 de țări din întreaga lume. Pentru a continua succesul acestui model, Renault a lansat o versiune mai mare, Grand Kangoo.

Renault Grand Kangoo AutoExpert.ro

Mașina are trei scaune pe al doilea rând și două pe al treilea, în total șapte adulți putând sta confortabil în Grand Kangoo, cel mai spațios vehicul din categoria sa. Este și foarte practic, cu peste 58 l de spațiu pentru depozitare ușor accesibil, inclusiv sertarul Easy Life și tăvile de sub podea pe rândul al doilea. Portbagajul de 500 l al versiunii cu șapte locuri se extinde până la 3750 dacă se scot scaunele din spate și se rabatează spătarul pasagerului din față, în acest caz lungimea de încărcare ajungând la 3,11 m. În privința conducerii, există 14 sisteme de asistență, inclusiv conducere autonomă de nivel 2.

Dotările standard includ, printre altele, geamuri posterioare electrice, cameră pentru marșarier și ecran multimedia EasyLink. Instrumentarul de bord digital cu ecran de 10 inchi este opțional.

Grand Kangoo: propulsii

În gamă se află o versiune pe benzină, de 130 CP, cu transmisie manuală cu șase trepte sau una automată EDC cu șapte. Există și un diesel de 95 CP, cu transmisie manuală cu șase trepte.

Nu lipsește o variantă pur electrică, Grand Kangoo E-Tech electric, propulsată de un motor de 90 kW, cu un cuplu instantaneu de 245 Nm. Bateria Li-Ion cu o capacitate netă de 45 kWh permite o autonomie de 265 km. Pentru optimizarea autonomiei, modul Eco limitează puterea motorului electric la 56 kW și viteza maximă la 110 km/h. Versiunea electrică are sistem de frânare regenerativă cu trei moduri: Sailing, Drive și Brake.

Renault Grand Kangoo AutoExpert.ro

Noul Grand Kangoo E-Tech electric vine cu două tipuri de încărcătoare: rapid, AC de 22 kW, pentru alimentarea bateriei de la 15 la 80% în 2.40 ore, și standard, 22 kW AC – DC 80 kW, pentru o autonomie de 170 km în 27 de minute. La o stație de încărcare rapidă, de 80 kW, obții o autonomie de 80 km în 10 minute.

Renault Grand Kangoo se va putea comanda începând cu finele acestui an, iar livrările vor începe în prima parte a anului 2024.

via Renault

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top