Noul Renault Koleos va fi prezentat la Beijing

Renault Koleos

Renault a anunțat lansarea oficială a noului Koleos la Salonul Auto de la Beijing, care își va deschide porțile pe 25 aprilie.

După ce a fost spionat de câteva ori în diverse condiții meteo, ultima oară prin nordul Suediei, noul Koleos își arată, în sfârșit, fața. Renault a dezvăluit prima fotografie oficială a modelului, fără însă a-i face cunoscute detaliile tehnice. Ne așteptăm, totuși, ca marele SUV Renault să preia motoarele fratelui de grup – Nissan X-Trail. Acestea sunt două MAS-uri cu 4 cilindri în linie, de 2 litri și 143 CP și 2.5 litri și 170 CP, respectiv apreciatul diesel de 1.6 litri și 130 CP. N-ar fi de mirare ca pe unele piețe să fie disponibil și cu motorul turbo pe benzină, de 1.2 litri și 130 CP, preluat de la fratele mai mic, Kadjar.

Cea mai mare provocare pentru noul Koleos va fi să facă față concurenței dintr-un segment în care mașinile se vând mai bine ca niciodată. Dacă Mitsubishi Outlander, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe și Kia Sorento sunt rivali cu care Koleos va lupta deschis, în cazul fratelui Nissan X-Trail, Grupul Renault – Nissan va trebui să adopte o strategie clară, care să transforme cele două modele din rivale în soluții complementare.

 

Adaugati comentariu