Noul Renault Megane RS a debutat la Monaco Grand Prix

Noul Renault Megane RS a debutat weekendul acesta, cu pilotul Renault F1 Nico Hülkenberg la volan, la Monaco Grand Prix, Marele Premiu de Formula 1 al principatului monegasc.

Prima apariție publică a noului Renault Megane RS, camuflat încă înaintea debutului oficial programat pentru Salonul Auto de la Frankfurt, din luna septembrie, a adus și noi informații referitoare la secretele tehnice ale hot-hatch-ului francez. Astfel, Renault a confirmat existența unui motor turbo cu patru cilindri (cel mai probabil aceeași unitate de 1,8 litri oferită și alături de noul Alpine Coupe, mai puternică decât cei 252 CP ai lui Alpine – n.r.) de peste 300 CP și, pentru prima dată în istoria modelului sportiv, a unei transmisii automate EDC cu șase trepte și dublu ambreiaj.

Puriștii nu trebuie să se revolte, însă. Din fericire, Renault Megane RS va putea fi specificat în continuare și cu o transmisie manuală cu șase rapoarte, în timp ce tracțiunea față și direcția integrală vor fi standard. Renault promite, de asemenea, un diferențial față autoblocant și o suspensie sport, toate cu setări 100% Renault Sport.

Primul prototip de preserie al noului Renault Megane RS a fost condus pe celebrul circuit stradal de Formula 1 de la Monte Carlo, chiar înaintea Marelui Premiu din acest weekend. Mașina era înzestrată cu jante de 19 inch cu anvelope sport 245/35 R19 și frâne față cu etriere cu patru pistonașe. La interior, se remarcă scaunele sport Recaro îmbrăcate în Alcantara.

Versiunea de serie debutează în toamnă, la Frankfurt. Vechiul model, bazat pe a trei generație Megane, a ieșit deja din producție, din septembrie 2016.

megane-rs

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top