Foto: Noul Renault Megane RS nu se teme de zăpadă

Noul Renault Megane RS va fi lansat în septembrie, Frankfurt. În așteptarea sa, Renault continuă campania de teasing cu noi imagini ce ilustrează testele intense la care sunt supuse prototipurile de preserie ale noului hot-hatch.

Conform tradiției, noul Renault Megane RS va avea tracțiune față și o cutie manuală standard. Pentru a spulbera temerile potențialilor clienți referitoare la competența unui hot-hatch a cărui singure punte motrice este cea față pe drumuri acoperite cu gheață sau un strat proaspăt de zăpadă, Renault a ales să prezinte noi imagini teaser cu Megane RS în exact condițiile vitrige amintite anterior. Iar modelul francez nu pare să aibă niciun fel inhibiții în a-și arăta potențialul.

Noul Renault Megane RS va avea un motor complet nou cu patru cilindri, supraalimentare turbo și o putere maximă de 300 CP, dezvăluie surse din cadrul Renault. Este aceeași unitate de 1,8 litri care a debutat alături de noul Alpine Coupe A110. Modelul mărcii sportive renăscute afișează, însă, o putere de 252 CP. În prezent, cea mai puternică versiune din gama Megane, modelul GT, are 205 CP, în timp ce generația anterioară a lui Megane RS oferea 275 CP.

În premieră absolută pentru hot-hatch-ul francez, ajuns deja la a treia generație, Renault va oferi opțional și o transmisie automată EDC cu dublu ambreiaj. Mai multe detalii, în septembrie.

2018-renault-megane-rs-4

Adaugati comentariu