Noul Renault Megane RS Trophy – împins la extrem

Renault Megane RS Trophy (1)

Noua generație Megane RS a fost prezentată toamna trecută la Salonul Auto de la Frankfurt. De atunci, francezii au lucrat intens la o versiune extremă, Renault Megane RS Trophy.

Modelul are la bază șasiul Cup, care primește un diferențial Torsen cu alunecare limitată și o suspensie mai rigidă. Un sistem de frânare superior și jante de 19 inci cu anvelope Bridgestone Potenza S001 completează plusul de putere furnizat de motorul turbo de 1.8 litri cu patru cilindri. Unitatea produce acum 300 de cai putere și un cuplu de 400 Nm atunci când este cuplată cu o transmisie manuală cu șase trepte sau 420 Nm în cazul transmisiei automate EDC cu șase trepte și dublu ambreiaj. Aceasta din urmă vine și cu padele de schimbare a treptelor pe coloana de direcție.

Renault Megane RS Trophy (4)

Renault Megane RS – primele impresii de pe circuit

Cei 20 de cai de putere și 30 Nm în plus față de Megane RS sunt aduși de noile setări ale motorului și ale sistemului de evacuare, acestea permițându-i versiunii Trophy să accelereze de la 0 la 100 km/h în 5,7 secunde, fiind cu 0,1 secunde mai rapid. Motorul se aliniază standardelor Euro6d-Temp, care intră în vigoare la 1 septembrie.

Este ușor de recunoscut Trophy, care primește vopseaua Liquid Yellow și o parte frontală inspirată de monoposturile de Formula 1. La interior, șoferul și pasagerul față vor lua loc în noile scaune Recaro, îmbrăcate în Alcantara și care sunt cu 20 mm mai aproape de sol pentru a asigura o experiență extremă.

Renault Megane RS Trophy (6)

Noul Renault Megane RS, detaliat în fotografii spectaculoase.

Date tehnice noi

Mașina vine echipată și cu sistem de direcție integrală 4Control. La viteze reduse, roțile spate virează în direcția opusă față de cele din față, iar la viteze mari, în aceeași direcție.

La dezvoltarea noului Renault Megane RS Trophy, constructorul francez a apelat la pilotul de Formula 1, ambasador Renault, Nico Hulkenberg.

Renault Megane RS Trophy (8)

“Sunt implicat în acest procecs încă de anul trecut și sunt fericit să văd o versiune și mai sportivă în această familie. Toate funcțiile noului Megane RS Trophy oferă o performanță și o senzație extradordinare”, spune Hulkenberg.

Primele comenzi vor fi primite în acastă toamnă, iar primele unități vor fi livrate în iarnă. Renault plănuiește să-și ducă noua creație pe Nurburgring, pentru a încerca să doboare recordul de viteză pentru o mașină cu tracțiune față, deținut, la ora actuală, de Honda Civic Type R, care a oprit cronometrul la 7 minutee și 43,8 secunde.

Honda Civic Type R – recorduri pe circuitele europene

Honda Civic Type R – recorduri pe circuitele europene

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top