Noul Renault Scénic E-Tech electric va fi dezvăluit la IAA Mobility 2023

Renault Scénic E-Tech electric AutoExpert.ro

Renault Scénic E-Tech electric e primul vehicul de serie ce reflectă noua strategie de sustenabilitate a mărcii și al doilea EV de segment C din planul Renaulution.

Renault Scénic E-Tech electric AutoExper.ro! (1)
Conceptul Scénic, alias „O invitație la călătorie“, alături de Renault Mégane Scénic 1

Scénic: nume vechi, restul nou!

Scénic a apărut în 1996, ca Megane Scénic, și este considerat primul monovolum compact din istoria auto europeană. A fost numit astfel pentru a stârni dorința de a călători și de a explora lumea. Primele patru generații au avut aceleași avantaje încorporate: erau încăpătoare, pline cu tehnologie utilă și extrem de sigure. La fel va fi și următoarea.

Renault a ales să-și numească Scénic E-Tech electric viitorul vehicul de familie complet electric, care va avea toate calitățile de mai sus, dar va fi reinventat radical. Sylvia, șefa strategiei denumirilor din cadrul Departamentului de marketing global al mărcii Renault, ne-a vorbit despre mașină și despre cum s-a schimbat de-a lungul anilor. Totul este nou, cu excepția numelui.

În anii 1990, reputația Renault ca marcă ce producea mașini pentru viață și mod viață era la apogeu. În 1984, lansase Espace, monovolumul de ultimă generație, apoi, în 1993, Twingo, care era prietenos cu orașul. Iar Scénic era pe cale să o ducă la următorul nivel, fiind primul monovolum compact pentru familii de pe piață. Conceptul a fost dezvăluit în 1991, la Salonul auto de la Frankfurt, iar versiunea de serie a ajuns la dealeri în 1996. Mașina era proiectată de la interior spre exterior pentru bunăstarea fiecărui pasager și a fost numită Mégane Scénic. Era un fel cocon pentru călătoriile prin țară, sigură, confortabilă și prietenoasă, cu modularitate ieșită din lumea asta, plină de tehnologie inovatoare și cu geamuri enorme. Designul său reprezenta o clasă în sine și era adaptat pentru experiențe memorabile pe șosele.

Renault Scénic E-Tech electric AutoExper.ro (3)

32 de ani de mașini pentru viață și mod viață

Numele Scénic a fost alegerea evidentă, reprezentând mașini pentru viață și mod viață și a devenit un reper în istoria Renault, alături de Clio (15,9 milioane de vehicule), Megane (13 milioane), Twingo (4,1 milioane) și Espace ( 1,3 milioane). A fost Mașina Anului în Europa anului 1997, iar Renault a vândut peste 5,4 milioane de exemplare în 110 țări. De-a lungul anilor, a fost îmbunătățită considerabil, păstrând însă toate caracteristicile distinctive originale: confort interior, siguranță și tehnologie utilă. „Nu mulți oameni știu acest lucru, dar numele Scénic este și un acronim pentru Safety Concept Embodied in a New Innovative Car“, spune Sylvia.

Formele ușor rotunjite și silueta „one-box“ ale lui Scénic erau foarte în ton cu spiritul epocii. A fost conceput pentru a atrage familiile, cărora le-a plăcut ideea unei mașini asemănătoare cu un cocon. Era disponibilă într-o singură mărime, iar proporțiile au făcut-o mai încăpătoare și mai modulară în interior. Următoarele generații – Scénic II în 2003, Scénic III în 2009 și Scénic IV în 2016 – au fost oferite în două variante de lungimi.

Renault Scénic E-Tech electric AutoExper.ro (2)
Renault Scénic Vision, conceptul celei de-a cincea generații Scénic

Scénic E-Tech electric, mașina de familie pentru viitor

Pentru a face un pas mai departe pe drumul realizării de mașini mai responsabile, mai sigure și pline de inovație și tehnologie pentru planetă și oameni, Renault a decis să adauge o nouă dimensiune numelui Scénic. În 2022, a prezentat conceptul Scénic Vision, inaugurând cea de-a cincea generație Scénic.

Dezvăluit în timpul summitului ChangeNOW de la Paris, conceptul Scénic Vision a anunțat al doilea pas al Renault către vehiculele electrice din segmentul C, lărgirea unei game de autoturisme complet electrice, din care fac parte Mégane E-Tech electric, Zoe și Twingo.

Noul Renault Scénic E-Tech electric continuă drumul pavat de Scénic Vision, fiind prima mașină de serie care întruchipează noua strategie de dezvoltare sustenabilă a mărcii. Modelul începe să-și dezvăluie silueta finală, o flotă de mașini de preserie fiind deja pe drumuri publice în această vară.

Realizate în fabrica Douai ElectriCity, mașinile de preserie sunt acoperite cu un camuflaj conceput de către Renault Design. Constând într-un joc de linii și modele din logoul emblematic, care aduce un omagiu designului realizat anterior pentru Mégane E-Tech electric, creează un efect asemănător orbirii.

Renault Scénic E-Tech electric va fi dezvăluit la IAA Mobility 2023, în 4 septembrie, la München.

via Renault

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Renault Trafic E-Tech Electric AutoExpert.ro

Test drive Renault Trafic E-Tech Electric

Renault își electrifică toată gama de vehicule comerciale. Ultimul pas al procesului se numește Trafic E-Tech Electric. L-am testat în Bordeaux, și

Scroll to Top