Noul Renault ZOE – Informații și fotografii oficiale

Noul Renault ZOE (22)

Noul Renault ZOE vine cu o autonomie mai mare, cu un motor mai eficient și cu dotări generoase încă de la versiunea de bază.

Apar informații noi despre noua generație a modelului electric de la Renault, dezvăluită în luna iunie a acestui an. Noua baterie litiu-ion, cu o capacitate de 52 kWh, îi asigură noului ZOE o autonomie de până la 395 de kilometri în ciclul WLTP, cu 25% mai mare decât a generației anterioare. În 2012, când a apărut pe piață, ZOE avea o autonomie de 150 de kilometri și o baterie de 22 kWh.

Noul Renault ZOE (20)

Modelul se poate încărca pentru o autonomie de până la 150 de kilometri în 30 de minute, atunci când este cuplat la o rețea de curent continuu cu încărcare rapidă de până la 50 kW. De o oră și jumătate are nevoie pentru a se încărca de la 0 la 80%. La o priză domestic de 2,3 kW, va avea nevoie de 34 de ore și 30 de minute.

100% electric: București – Arad tur-retur cu Renault Zoe

Noul motor R135, cu 135 de cai putere și 245 Nm, îl face pe ZOE să accelereze de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 10 secunde și de la 80 la 120 km/h în 7,1 secunde, fiind cu 2,2 secunde mai rapid decât generația anterioară. Viteza maximă a crescut la 140 km/h.

Noul Renault ZOE (3)

ZOE vine și cu un nou mod de rulare, care poartă denumirea “B” și care asigură decelerarea cu intervenții minime asupra pedalei de frână.

Farurile LED cresc vizibilitatea – promit francezii – cu 75%. Noul ZOE vine cu un instrumentar de bord de 10 inci și un ecran tactil cu dimensiuni între 7 și 9,3 inci în consola centrală. O frână de parcare automată cu funcție Auto-Hold fac viața mai ușoară la bord.

Noul Renault ZOE (18)

Cea de-a treia generație ZOE primește și pachetul Renault EASY CONNECT, disponibil în combinație cu sistemul multimedia Renault EASY LINK.

Noul Renault ZOE este unul dintre pașii făcuți de constructorul francez în direcția electrificării. Groupe Renault va lansa 8 vehicule electrice și 12 modele electrificate până în 2022.

Cea mai populară mașină electrică din România este…

Adaugati comentariu