Noul Saab 9-5 SportCombi va debuta la Geneva

Saab Automobile face următorul pas în cea mai mare ofensivă de produse noi din istoria mărcii prin dezvelirea mult-aşteptatului 9-5 SportCombi la Salonul Auto de la Geneva.

Elegant şi distractiv de condus, SportCombi adaugă flexibilitate la mult aclamatele atribute ale sedanului 9-5 şi va reprezenta o opţiune alternativă distinctivă în segmentul maşinilor break mari din clasa premium. 

Are acelaşi aspect îndrăzneţ, inspirat de Aero X, ca şi sedanul şi prezintă o linie a acoperişului alungită, în pantă, culminând într-o lunetă cu înclinaţie abruptă, flancată de geamurile laterale panoramice specifice Saab. Rezultatul este un break impozant şi sportiv, cu o postură joasă şi un aspect dinamic şi atractiv care nu face niciun fel de concesie necesităţii de a transporta obiecte. 

Elementele pentru gestionarea inteligentă a bagajelor includ podeaua pliabilă adaptabilă, sistemul flexibil U-rail de configurare a spaţiului în portbagaj şi spaţiile de depozitare de sub podea cu un compartiment impermeabil pentru obiecte ude.  Este disponibil şi un hayon programabil, acţionat electric. 

Oferit cu aceeaşi gamă de motorizări turbo pe benzină, bioetanol şi diesel ca şi 9-5 sedan, SportCombi este echipat cu sistemul avansat de tracţiune integrală Saab XWD şi funcţii avansate cum ar fi controlul adaptiv al şasiului Saab DriveSense, tempomat adaptiv, faruri adaptive Bi-Xenon Smart Beam, acces şi demaraj fără cheie, climatizare cu trei zone şi afişajul Pilot Head-up Display care proiectează informaţia pe parbriz ca în avioane.

Registrul de comenzi pentru SportCombi se deschide în martie, primele livrări către clienţi urmând a avea loc în septembrie. Acesta va extinde în mod semnificativ atracţia noii game 9-5 într-un segment în care Saab, cu tradiţia sa în proiectarea unor vehicule multifuncţionale, s-a bucurat de vânzări ale modelelor break egale în volum cu variantele sedan.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

tesla cybertruck autoexpert

Tesla anunță un val de disponibilizări

Tesla este pe cale să lanseze o rundă “masivă” de reduceri de personal. Potrivit presei americane, reducerea forței de muncă este iminentă:

Scroll to Top