Noul Seat Ibiza: Galerie foto și detalii oficiale complete

Noul Seat Ibiza a fost dezvăluit oficial. A cincea generație debutează în martie la Geneva, alături de o nouă platformă, noi motorizări și sisteme multimedia și de asistență de ultimă generație.

Noul Ibiza este primul model de clasă mică din grupul VW construit pe platforma modulară MQB A0, o versiune simplificată a arhitecturii ce stă și la baza modelelor Seat din segmentele superioare, Leon, respectiv Ateca. Aceeași platformă va fi preluată și de viitoarele generații VW Polo și Skoda Fabia.

Comparativ cu modelul precedent, noul Seat Ibiza beneficiază de un ampatament de 2,56 m, cu 95 mm mai generos, fiind cu 87 mm mai lat, cu 2 mm mai scurt și cu 1 mm mai plat. Lungimea măsoară 4,06 m, lățimea 1,78 m, iar înălțimea 1,44 m. Spațiul pentru genunchi și cap dedicat locurilor din spate a crescut cu 35 mm, respectiv 17 mm, iar portbagajul este cu 63 litri mai mare, volum de încărcare urcând la 355 litri.

noul-seat-ibiza (7)

Gama Ibiza a fost simplificată, modelele cu trei uși și breakul fiind eliminate din program. În locul acestora, Seat va lansa un SUV de oraș, intitulat Arona și așteptat pe piață în 2018.

La startul vânzărilor, în iunie, paleta de motorizări exclusiv turbo include trei versiuni diesel cu patru cilindri (1.6 TDI cu 80, 95 sau 115 CP) și două pe benzină cu trei cilindri (1.0 TSI cu 95 sau 115 CP). Până la finele lui 2017, noul Ibiza va putea fi comandat alături de un turbo complet nou de 1,5 litri, cu patru cilindri, injecție directă și 150 CP.

noul-seat-ibiza (8)

Motoarele de până la 95 CP vor fi cuplate la cutii manuale cu cinci trepte, pentru celelalte versiuni fiind oferite transmisii manuale cu șase trepte. Opțional, se poate specifica cutia DSG cu dublu ambreiaj și șapte trepte.

Modelele cu tentă sportivă FR vor afișa un design mai agresiv, caracterizat prin bare de protecție, jante și grilă cu design specific, evacuări dubl, un difuzor de aer integrat în parașocul spate și suspensie sport adaptivă, cu două setări pentru tăria amortizoarelor (Comfort, Sport).

Interiorul afișează un layout modern, cu ergonomie simplificată și o finisare superioară generației anterioare Ibiza. Sistemul multimedia FullLinkeste complet nou, Seat oferind două versiuni, cu touchscreen de 5  sau 8 inch și funcții de conectivitate complexe: compatibilitate cu standardele Android Auto, Google CarPlay și Mirror Link. Ibiza dispune, de asemenea, de încărcător wireless pentru dispozitive mobile, sistem BeatAudio cu 7 boxe și amplificator de 300W, faruri full LED opționale, pilot automat adaptiv și funcție de frânare automată Front Assist.

noul-seat-ibiza (2)

Adaugati comentariu