Noul Seat Toledo țintește piața sedan-urilor entry-level

Seat Toledo

Construit pe aceleași principii tehnice și financiare ca și Skoda Rapid, noua generație a lui Toledo vrea să ofere un mixt ideal între tehnologia germană, imaginea tinerească a brandului Seat și raportul preț/spațiu atât de căutat pe piețele din est.

Dupa ce au prezentat conceptul Toledo la Salonul Auto de la Geneva din acest an, spaniolii de la Seat au dat publicitatii recent informatiile si pozele oficiale ale modelului de serie. Dupa cum era de asteptat, liniile conceptului au fost pastrate in proportie de peste 90%. Spun dupa cum era de asteptat deoarece titulatura de concept aplicata lui Toledo la Geneva a fost una cat se poate de optimista, dat fiind faptul ca liniile „conceptului” erau cat se poate de banale.

Atunci cand vorbim despre masina de serie, aceste linii nu pot fi criticate, deoarece productia de serie implica limitari legate de costuri si alinere la imaginea de brand. In concluzie, modelul final nu arata rau si se incadreaza in categoria sedanurilor entry-level atractive din punct de vedere al designului.

Platforma tehnica folosita este una clasica cu punte fata MacPherson si punte spate semirigida. Termenul de clasic poate fi extins si catre economic, deoarece aceasta platforma implica un cost de productie inferior solutiilor cu punte spate independenta. In fapt, scopul acestei masini este de a oferi o alternativa viabila din punct de vedere economic familiilor care doresc spatiu, dar nu isi permit un sedan compact. Cu o lungime de 4.48 m si un ampatament de 2.6 m este clar ca oferta de spatiu va fi una foarte generoasa.

Interiorul este tipic grupul VAG, fara elemente vizuale definitorii pentru marca Seat. Daca in Ibiza poti spune ca avem de aface cu un interior personalizat in cadrul VAG, restrictiile de cost aplicate lui Toledo inseamna ca vorbim despre un habitaclu cat se poate de clasic. Partea buna este ca standardele de calitate se anunta peste media segmentului.

Lista de motorizari include doua unitati supraalimentate pe benzina 1.2 TSI si 1.4 TSI ce vor produce intre 75 CP si 122 CP si un diesel 1.6 TDI/105 CP. Anul viitor va fi disponibil si versiunea de putere 90 CP pentru motorul diesel. Debutul oficial al modelului este programat in cadrul Salonului Auto de la Paris din septembrie.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top