Noul supercar Mercedes-AMG confirmat pentru 2017

Noul supercar Mercedes-AMG va fi lansat în 2017, la timp pentru a aniversa cele cinci decenii de la nașterea AMG. Viitorul hyper-coupe cu motor central va împrumuta o mare parte din tehnologie din Formula 1, a anunțat șeful de dezvoltare Mercedes, Thomas Weber.

“Sunt bucuros să confirm oficial că următoarea apariție senzațională de la AMG este deja în dezvoltare. Vom crea un coupe hibrid AMG ultra-performant care va prelua tehnologia de propulsie de la monoposturile de Formula 1 pentru a crea cel mai performant și mai spectaculos vehicul AMG din toate timpurile. Unii l-ar putea numi chiar hypercar’’, a declarat Weber.

“Indiferent de cum îi spuneți, așa cum vă și așteptați de la noi, nu vom face niciun compromis în ceea ce privește emoția produsă de înfățișarea acestei mașini”, a încheiat Weber.

Anunțul oficial a fost însoțit de o schiță care arată configurația cu motor central al noului hypercar Mercedes-AMG. Mercedes-AMG R50 (nume de cod) va veni cu o structură din fibră de carbon și va concura cu cei mai buni dintre cei mai buni: LaFerrari, McLaren P1 și Aston Martin AM-RB 001.

Hypercar-ul hibrid va împrumuta tehnologia din Formula 1. Zvonurile vorbesc despre un motor turbo V6 de 1,6 litri preluat de la monopostul F1 Mercedes-AMG. Două turbocompresoare ar trebui să dezvolte împreună o putere de aproximativ 900 CP. În plus, un motor electric ar trebui să asigure suplimentul de forță, alături de un sistem de recuperare a energiei KERS. Puterea totală ar trebui să depășească 1.000 CP.

Hypercar-ul Mercedes-AMG va reprezenta rezultatul colaborării dintre compania AMG de la Affalterbach, Germania, și echipa care dezovoltă sistemul de propulsie folosit în Formula 1, de la Brixworth, Northampton.

Adaugati comentariu