Noul SUV compact Mitsubishi se va numi Eclipse Cross

Mitsubishi lansează la Geneva un nou SUV compact. Acesta va fi intitulat Eclipse Cross și va fi poziționat între actualul ASX și modelul de clasă medie Outlander.

Noul SUV compact, rival direct pentru Nissan Qashqai, va avea o lungime de aproximativ 4,5 metri și va completa gama de modele polivalente Mitsubishi, care va fi reconfigurată.

Astfel, viitorul ASX va fi sensibil mai mic decât modelul actual (4,3 metri) și va juca rolul SUV-ului de segment B, iar Outlander va fi exponentul brandului nipon în clasa medie, păstrându-și configurația cu șapte locuri.

Numele Eclipse nu este folosit pentru prima dată de Mitsubishi, titulatura fiind asociată în anii 90 cu un coupe de dimensiuni compacte, ceea ce ne trimite cu gândul la poziționarea noului SUV la granița dintre crossover și coupe, din punct de vedere stlistic. Primele imagini teaser dezvăluie o siluetă dinamică, cu un hayon puternic înclinat, cu iz de fastback.

Noul Eclipse va fi oferit în compania actualului diesel de 1,6 litri, prezent pe ASX, și a celui de de 2,2 litri preluat de la Outlander. Din program vor face parte și un nou turbo pe benzină, cutii CVT și automate cu opt trepte, iar tracțiunea integrală va fi opțională sau standard, în funcție de versiune.

eclipse-cross (3)

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top