Noul SUV Coupe Audi Q4, confirmat pentru 2019

Noul SUV Coupe Audi Q4, fratele mai mic al viitoarelor Q6 și Q8, a fost reconfirmat oficial pentru producția de serie, din 2019, la uzina ungară de la Gyor.

Parte a noii game de SUV-uri sportive cu design de coupe, care va include și noile Q6 și Q8, noul Audi Q4 va adopta un profil dinamic, inspirat de cel al conceptului TT Offroad prezentat în 2014.

La baza noului model va sta platforma modulară MQB a grupului VW. Dimensiunile exterioare vor plasa Q4 în clasa compactă, lungimea urmând să măsoare aproximativ 4.500 mm, cu 110 mm mai mult decât actualul Q3. Viitoarea generație Q3 va fi, de asemenea, produsă la Gyor, din 2018, Audi anunțând mutarea producției de la Martorell. Gama va fi completată cu versiunea de serie a lui Q8, care va fi fabricat în Slovacia, la Bratislava, începând de anul viitor.

Din punct de vedere tehnic, Audi Q4 va prelua noile motoare turbo 1.5 TSI și 1.5 TDI cu patru cilindri, la care se vor alătura versiuni revizuite ale unităților 2.0 TSI și TDI, precum și un nou turbo cu cinci cilindri, de 2,5 litri și 400 CP (în varianta de top RS Q4). Din gamă va face parte și un model plug-in hybrid e-tron, cu o autonomie pur electrică de minumum 50 km.

Rivalii direcți ai lui Q4 sunt viitorul BMW X2, Range Rover Evoque și Mercedes GLA, care ar putea fi redenumit GLA Coupe, odată cu lansarea SUV-ului cu șapte locuri GLB.

Foto: Autocar.co.uk

Adaugati comentariu